A-traktorn blev till aska under branden

Mitt i natten väcktes familjen i Hällesåker av att det brann ute på gården. Några timmar senare var garaget och dess innehåll helt nerbrunnet.
– Det var overkligt, som att jag fortfarande drömde, säger en av familjemedlemmarna.

ANNONS
|

I det nerbrända garaget står ett fordon med bara skalet kvar. Trots att det gått flera timmar sedan det fanns någon glöd ligger lukten av aska kvar i området. Ett stenkast bort ligger huset där familjen bor och de väcktes mitt i natten av branden.

Misstänker elfel

Larmet till räddningstjänsten kom in strax efter 02.30 på onsdagsnatten och sex enheter tog sig till bostaden söder om Hällesåkersvägen. Arbetet pågick under natten och de tidiga morgontimmarna men varken fordonet eller garaget gick att rädda.

– A-traktorn ska tydligen stått på laddning, man misstänker att det är någon form av elfel, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

ANNONS

Fordonet var i själva verket överflödigt för familjen och användes inte längre. Därför var tanken att A-traktorn inom kort skulle läggas ut på marknaden.

– Jag skulle sälja den så den var helt nylackad. Jag ville få den lite finare när den skulle säljas.

”Overkligt”

Innan A-traktorn skulle annonseras ut skulle fordonets batteri kontrolleras. Därför sattes A-traktorn på laddning vilket misstänks vara anledningen till att det började brinna.

– Jag väcktes runt 02.30. Det kändes overkligt, som att jag fortfarande drömde, säger familjemedlemmen om natten.

Ingen person kom till skada under branden och räddningstjänsten lämnade platsen under morgonen. Förutom det nerbrända garaget fick inte branden någon större spridning.

LÄS MER:Så eldar du säkert i braskaminen – reglerna du inte får missa

LÄS MER:Så går utredningen av branden i Husvagnshuset i Kållered

LÄS MER:Brand i maskinhallen på Hills golfklubb – flera arbetsfordon helt utbrända

ANNONS