Ann-Marie Figved, 76, var ute och gick med hundarna när hon plötsligt attackerades av en älgko.
Ann-Marie Figved, 76, var ute och gick med hundarna när hon plötsligt attackerades av en älgko. Bild: TT/Lars Pehrson (Arkiv)

Älg attackerade Ann-Marie i Lindome

Ann-Marie Figved var ute och gick med sina hundar i skogen norr om Flabäck i Lindome när hon plötsligt blev attackerad av en älg.
– Den slog ena klöven i huvudet på mig, säger hon.

ANNONS
|

Ann-Marie Figved, 76 år, var ute och gick med sin syster i skogsområdet nära sitt hem när älgattacken skedde på lördagsmorgonen. Området är norra Flabäck i Lindome, i skogen mellan Mölndals hundsällskap och Ikea i Kållered.

– Det var vid halv nio-tiden. Min syster gick med två hundar och jag gick med två – i koppel. Jag gick lite före när jag blev påhoppad. Den slog mig med ena klöven i huvudet och jag ramlade ihop.

LÄS MER:Räddningstjänsten larmad till viltolycka utanför Hällesåker: ”Död älg i diket”

Hur gick det för dig?

– Det gick väl bra. Jag fick ett sår och det blödde och gjorde ont, men jag hade mössa på så det skyddade. Jag tror inte jag fått hjärnskakning.

ANNONS

– Älgkon hade med sig en ung kalv. Det var troligtvis den hon försökte skydda. Jag har mött älg här förut, men inte någon som varit aggressiv. Men nu fick jag reda på att en man blivit jagad i skogen av en älg här för några veckor sedan.

LÄS MER:Älgen punkterade hennes lunga

Ann-Maries dotter Nina Ahlsell har nu lagt upp en varning för andra boende i Flabäcksområdet i ortens grupp på Facebook.

– Det är bra att folk vet om älgen när de rör sig i området.

Tidningen har ingen information om huruvida kommunjägaren eller viltvårdare känner till älgen.

ANNONS