Andreas Melin var nyligen med om en motorcykelolycka.
Andreas Melin var nyligen med om en motorcykelolycka. Bild: Privat

Andreas krockade med en bil i Mölndal – ingen stannade

Andreas Melin krockade med en bil när han åkte motorcykel. Ingen stannade för att hjälpa honom. Nu söker han efter vittnen till olyckan.
– Alla körde förbi och bara drog. Det sänkte förtroendet för medmänniskorna, säger han.

ANNONS
|

Mölndalsbon Andreas Melin var ute och åkte motorcykel under söndagseftermiddagen förra veckan. Iklädd ny hjälm och nya motorcykelkläder var han ute på sin första tur för i år. Men färden slutade i en trafikolycka.

– Jag fick allting ofrivilligt krocktestat, säger Andreas Melin.

Vid korsningen Talkottegatan och Rådavägen vid Stensjöhöjd krockade han med en bil. Enligt en anmälan upprättad av Mölndalspolisen ska bilisten ha blivit bländad av solen och kört rakt ut i korsningen.

”En rejäl smäll”

Bilen krockade in med fronten i högersidan av motorcykeln. Andreas lyckades hoppa av motorcykeln i samband med kollisionen. Han hann lyfta på ena benet för att inte bli klämd mellan bilen och motorcykeln.

ANNONS

– Det var en rejäl smäll. Men det kunde ha blivit mycket värre. Jag är väldigt tacksam, säger han.

Polis kom inte till platsen

Efter händelsen ringde Andreas 112. Han tackade nej till ambulans då han inte hade hunnit känna av smärtan i kroppen. Men han ville att larmcentralen skulle skicka polis till olycksplatsen – vilket de inte ville göra.

Mölndals-Posten har varit i kontakt med SOS Alarm som hänvisar vidare till polisen. Thomas Fuxborg är presstalesperson hos polisen.

– Om vi inte misstänker att något brott ligger bakom skickar vi inte polis. Om olyckan inte har stor påverkan på trafiken skickar vi inte heller polis. Vi åker inte på alla trafikolyckor, säger Thomas Fuxborg.

Händelser som inte är brott blir istället ett försäkringsärende.

– Då fyller man i en skadeanmälan och de inblandade delar uppgifter med varandra och skickar in till försäkringsbolag, säger Thomas Fuxborg och fortsätter:

– Han kan uppsöka polis i efterhand om han skulle vilja göra någon anmälan av något slag.

Letar efter vittnen

Trots att olyckan skedde på en trafikerad väg finns inga vittnen i nuläget, enligt polisen.

– Det hade varit käckt om något vittne hade sett händelsen, säger Andreas Melin.

Efter krocken sökte han vård på sjukhus för smärta i ryggen. Polisen tog kontakt med Andreas när han befann sig på sjukhuset, där han röntgades.

– Jag har ont i hela ryggen. Inget är trasigt. Men jag kommer vara öm och svullen ett tag.

Besviken på sina medmänniskor

Men det är inte smärtan i ryggen som har skadat honom mest. Ingen stannade och hjälpte honom, bortsett från bilisten som han krockade med.

Det är det som gör mest ont, att ingen stannade och att polis inte kom. Alla körde förbi och bara drog. Det sänkte förtroendet för medmänniskorna, säger Andreas Melin.

I samband med krocken rullade Andreas motorcykel ett trettiotal meter innan den slog i en stolpe och välte mitt i vägen. Motorcykeln är skrapad och sönderslagen där den välte.

– Den kommer vara på verkstaden ett tag framöver. Men jag är fortsatt positiv till att köra motorcykel och kommer köra igen så fort det går, säger Andreas.

LÄS MER:Två år efter misshandeln mötte Anton och Don de åtalade i Göteborgs tingsrätt

LÄS MER:Flera bilinbrott under natten

LÄS MER:Bilinbrott i Åby – verktyg stulna

ANNONS