Ann från Lindome hyllas för sina insatser av landshövdingen

Ann Svahn Lindholm blev bjuden på middag av landshövdingen. Det serverades skaldjur, vilt och underhållning. Anledningen bakom tillställningen var att hon hade blivit utsedd till en vardagshjälte.
– Han var jordnära och trevlig, säger Anne Svahn Lindholm om mötet med landshövdingen.

ANNONS
|

Tanken var egentligen att Ann Svahn Lindholm redan skulle fått gå på middag hos landshövdingen under 2020 – men som för mycket annat ställde coronan till det. Hon blev utsedd till en vardagshjälte för sitt arbete med Nattvandrarna i Lindome.

Till slut blev tillställningen av och det var i tisdags som Ann satte på sig finkläderna och begav sig till residenset vid Stenpiren i Göteborg, berättar hon över telefon, samtidigt som hon tar fram inbjudningskortet.

– Där blev vi mottagna och fick träffa landshövdingen Anders Danielsson och kommunfullmäktiges ordförande Per Malm (M), säger Ann Svahn Lindholm.

LÄS MER:Farlig älg fortfarande kvar i området

Trerättersmiddag och körsång

Det hölls tal och var en trerätters middag. Göteborgs gosskör uppträdde.

ANNONS

– Till förrätt var det pilgrimsmussla, huvudrätt rådjur och sedan var det givetvis en efterrätt. Det var en väldigt fin tillställning. Alla fick var sin kort presentation.

Och ”alla” i sammanhanget är 17 olika personer från olika platser länet. Sedan några år tillbaka hyllar landshövdingen olika personers betydelsefulla insatser. Det är upp till respektive ordförande i kommunfullmäktige att ge förslag vem som ska väljas ut till att bli en vardagshjälte. Och efter det uppmärksammas hjältarna under en middag på residenset.

– Det var spännande och roligt. Det är givetvis en upplevelse som man inte har haft förut. Framför allt den delen att bli uppmärksammad.

Hur var det att prata med landshövdingen?

– Han var jordnära och trevlig.

LÄS MER:Stulen golfbag hittades på Blocket

LÄS MER:Mölndalsborna om seniorkorten: ”Jättebra”

”Viktigt att alla vuxna kommer ut”

I sitt arbete med Nattvandrarna i Lindome samordnar Ann Svahn Lindholm kontakten mellan föräldrarna och skolorna – trots att hon inte har några barn i skolåldern själv. Dock vill hon poängtera att hon inte har gjort allt arbete själv och får mycket hjälp av sin kollega Celina Rubinsson.

– Jag känner att det är viktigt att alla vuxna kommer ut och går i Lindome, om det blir en eller tio spelar ingen roll. Huvudsaken är att vi finns där och att vi syns. Vi är tacksamma för alla som är med, säger Ann.

Förutom Ann Svahn Lindholm var också Pia Mooij, som Mölndals-Posten tidigare har skrivit om, på middagen. Hon blev en vardagshjälte för att bland annat ha hjälpt flyktingar och ungdomar i Eklanda.

LÄS MER:Pia kan bli Årets Mölndalsbo – brinner för att hjälpa andra

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS