Två bilar krockade på Åbyvägen, i höjd med Tribungatan, under tisdagsmorgonen. Bilden är en genrebild.
Två bilar krockade på Åbyvägen, i höjd med Tribungatan, under tisdagsmorgonen. Bilden är en genrebild. Bild: Filip Landqvist

Bilar i krock på Åbyvägen

Två bilar krockade på Åbyvägen, i höjd med Tribungatan, under tisdagsmorgonen.
– Bilarna står på alla fyra hjul och alla personer är ur bilarna, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom vid klockan 07.28 på tisdagsmorgonen.

– Det är två bilar som har krockat på Åbyvägen-Tribungatan. Det verkar vara av mindre omfattning, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, initialt.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till olycksplatsen.

– Bilarna står på alla fyra hjul och alla personer är ur bilarna. Ambulans är där och kontrollerar och polis är också framme. Jag har ingen uppfattning om det påverkar trafiken, men det bör påverka, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen.

Räddningstjänsten kunde lämna olycksplatsen redan vid klockan 07.32, enligt Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen.

ANNONS

Ingen ska ha behövt att föras till sjukhus med ambulans.

– Det är fyra personer totalt som ska ha varit inblandade i olyckan, enligt larmet. Ingen har behövt åka med ambulans, säger Helen Wickberg, teamledare på SOS Alarms Händelseinformation, vid klockan 08.05.

Bilist misstänks för vårdslöshet i trafik

Polisen anlände till olycksplatsen vid klockan 07.46.

– Det ska vara inga, eller lindriga, personskador. Det ska inte vara någon avförd till sjukhus. En bil, som inte gick att köra därifrån, kommer att bärgas. Vi är kvar på platsen och väntar på bärgare, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, vid halv nio-tiden.

Vid klockan halv tio hade polisen lämnat plasten och upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

– En av bilisterna, en man i 40-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik. Ingen person kom till skada i samband med olyckan, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

LÄS MER:Viltolyckorna ökar – så ska du agera

LÄS MER:Mannen som körde på en kvinna vid Franks gatukök i Lindome döms – hon får inget skadestånd

LÄS MER:Berner råkade ut för trafikolycka i Rävekärr – blev påkörd av smitare

ANNONS