Boomen fortsätter: Nu byggs 55 nya lägenheter i Mölndals innerstad

55 lägenheter med inflyttning om två år. Det är projektet som Riksbyggen nu har påbörjat vid Storgatan i Mölndals innerstad.
– Efterfrågan i området är stor. Grannföreningarna Lobelia och Petunia sålde slut på kort tid, säger sälj- och marknadsansvarige Fabian Billing.

ANNONS

Riksbyggen har planerat för 183 lägenheter i Mölndals innerstads västra kvarter. Av dem finns nu 55 kvar att bygga, i den framtida bostadsrättsförening som har fått namnet Brf Browallius – ett projekt som inleddes i slutet av oktober.

LÄS MER:Innerstaden fortsätter växa– hundratals lägenheter på gång

– Den avslutande etappen Browallia kommer fint att binda ihop Riksbyggens totalt sex bostadsrättsföreningar i Mölndals innerstad, säger Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Storgöteborg, i ett pressutskick.

Säljs till våren

Säljstarten för lägenheterna är planerad till andra kvartalet 2022, medan inflyttning som tidigast kan äga rum knappt ett år senare, i början av 2023. Urvalet blir allt från ettor till fyror med kök. Dessutom ska tre verksamhetslokaler för uthyrning byggas på bottenplan mot Storgatan.

ANNONS

LÄS MER:Första spadtaget för 480 nya lägenheter i Kållereds centrum

Inräknat alla byggprojekt på senare år har det i Mölndals innerstad planerats för sammanlagt 600 nya bostäder och 2 000 nya arbetsplatser, uppger Riksbyggen.

– Brf Browallia är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning på att vara med och utveckla Mölndals innerstad med nya och mer hållbara bostäder, säger Fabian Billing i pressmeddelandet.

Efterfrågan i området är stor, menar han, vilket bland annat märks på att det inte dröjde länge förrän grannföreningarna Lobelia och Petunia sålde slut.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS