Vid 23-tiden på torsdagen började det brinna i en lägenhet i Mölndal. Ingen person skadades. OBS: Genrebild.
Vid 23-tiden på torsdagen började det brinna i en lägenhet i Mölndal. Ingen person skadades. OBS: Genrebild. Bild: Roger Larsson

Brand i lägenhet

En brand bröt ut i en lägenhet på Norra Forsåkersgatan under torsdagskvällen. Räddningstjänsten skickade ut tre enheter till platsen som släckte branden.

ANNONS
|

Larmet kom in strax innan klockan 23 på torsdagskvällen om att en brand brutit ut i en lägenhet på Norra Forsåkersgatan i Mölndal.

Runt klockan 23.30 meddelade räddningstjänsten att branden ska vara under kontroll. Enligt larm- och ledningsoperatören Mikael Lindgren kommer man dröja kvar på platsen, för att säkerställa att andra delar av byggnaden inte tagit skada.

– Där är vi nu på plats med två stationer. Vi har haft en brand i ett rum i lägenheten, som nu är släckt, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, och fortsätter:

– Det rörde sig om en utvecklad brand, så nu fortsätter vi att se över konstruktionen och ventilera lägenheten, säger Lindgren.

ANNONS

Vid klockan 00.30 konstaterade räddningstjänsten att man kunde gå ner till att ha en enhet på plats för att ventilera lägenheten men att insatsen sedan är avslutad.

Enligt Mikael Lindgren är det oklart om det var några som befann sig i lägenheten när branden bröt ut, eller om de fortfarande kan vara i lägenheten efter branden.

– Men det rummet som det brann i kan man nog inte vara i, säger han.

Enligt polisen har någon form av arbete inne i lägenheten gjorts, som eventuellt kan vara en anledning till att det börjat brinna.

Ingen person skadades i samband med händelsen, som hos polisens rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS