En explosion ägde rum på en lekplats i Lindome under torsdagen. Efter det såg vittnen hur det rök från en rutschkana.
En explosion ägde rum på en lekplats i Lindome under torsdagen. Efter det såg vittnen hur det rök från en rutschkana. Bild: Tobias Holmgren

Explosion i Lindome – boende hörde en kraftig smäll

Under torsdagen kunde boende i Lindome höra en kraftig smäll. Enligt polisen ska någon ha tillverkat och detonerat en explosiv vara.

ANNONS
|

Polisen har upprättat en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor efter att en eller flera okända gärningsmän tillverkat och detonerat en explosiv vara i Lindome.

– Man hör en kraftig smäll och räddningstjänst kallas till platsen. De kan konstatera att det inte är någon eld eller spridningsrisk efter explosionen. Men det ska röra sig om en större explosion, säger Sara Latoracca, stationsbefäl på polisen i Mölndal.

”Såg inte ut som något man köper i affären”

Kristina Isaksson är förundersökningsledare och arbetar på polisen i Mölndal. Hon berättar att de fått in vittnesuppgifter om att en samling ungdomar befunnit sig på platsen.

– Man ser att det är ett par ungdomar som försvinner från platsen på elsparkcyklar i direkt anslutning till explosionen. Troligtvis är det en hemmagjord smällare av något slag. Det såg åtminstone inte ut som något man köper i affären. Den har exploderat och vi har hittat rester av den på en radie om 10 meter, så det har varit en viss form av kraft i den, säger hon.

ANNONS

Söker vittnen

Kristina Isaksson berättar att explosionen ägde rum på en lekplats på Marmorvägen i Lindome.

– Vi får in ett larm om en kraftig smäll och patrull åker ut direkt. De möter sedan upp vittnen som sett att det ryker från en rutschkana på en lekplats. Vi uppmanar vittnen till händelsen att kontakta polisen.

Hur ser ni på att explosionen ägde rum på en lekplats?

– Det ser vi självfallet mycket allvarligt på.

LÄS MER:Mölndal drabbat av flera bilinbrott

LÄS MER:Toltorpskyrkan i Mölndal drabbad av inbrott – Ipad stulen

LÄS MER:Björn Fredriksson om framgången i Bifrost: ”Jag gillar att sälja.”

ANNONS