Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Roger Larsson

FHM kan presentera lättnader för vaccinerade

Folkhälsomyndigheten väntas ge nya rekommendationer för personer som har blivit vaccinerade mot covid-19, det uppger TT. Nyhetsbyrån skriver dessutom att det kommer att presenteras en ny prognos för när alla ska ha fått sin första vaccin dos.

ANNONS
|

Än så länge har alla levt under samma restriktioner och regler. Men de som bor på äldreboende och har fått två doser fick en egen lättnad tidigare i år: de behövde inte vara lika försiktiga som tidigare.

Men enligt TT kan fler lättnader komma under torsdagens presskonferens.

– Vi kommer att säga det som vi tycker är tydligt i dag utifrån den kunskap vi har om hur man kan förändra sitt liv. Men det är inte så att man kan börja leva som man levt innan utan man befinner sig fortfarande i ett samhälle där det pågår en pandemi, sade statsepidemiolog Anders Tegnell i tisdags till TT.

ANNONS

Under pressträffen väntas också en ny prognos komma för när alla vuxna i Sverige ska ha fått sin första dos. I dagsläget är det 15 augusti som gäller, men prognosen uppdateras var fjortonde dag, skriver TT.

Dock presenterades inte några nya sådana rekommendationer under torsdagen.

Däremot kommer nya rekommendationer för skolelever, och man kommer att lägga mer fokus på smittspårningen. Tanken är att elever, utan symptom. som har varit i kontakt med en smittad ska testas.

ANNONS