Fika och gympa när sommarkaféet i stadsparken öppnade

Under måndagen slog sommarkaféet i stadsparken upp sina portar för säsongen. Många Mölndalsbor sökte sig dit för gympa så väl som fika.
– Det är så festligt tycker jag, alla kan komma hit, säger Anna-Lena Rydén.

ANNONS
|

Strax innan lunch, på gräsmattan precis bredvid fontänen i stadsparken, står drygt femtio människor med sina händer resta mot skyn. Tillsammans med fågelkvittret rullar Louis Armstrongs ”What a wonderful world” stillsamt ut i måndagsförmiddagen.

Det som utspelar sig är en gympa som äger rum i samband med att sommarkaféet i stadsparken öppnar.

– Många säger att detta dels är ett sätt att träffas, dels att det är gott med god musik. Det blir som en samlingsplats, säger Ulrika Wilhelmsson, aktiveringspedagog på Mölndals stad.

Drivs av kommunen

Kaféet och de aktiviteter som hålls vid det drivs av Mölndals stad. Där kan besökare köpa glass, smörgåsar och fika. I år har man öppnat verksamhet något senare än de senaste åren.

ANNONS

– Vi öppnade tidigare under pandemin när kafé Möllan var stängt. I år har vi valt att starta ungefär som vi gjorde innan pandemin, säger Anna Lindskog, aktiveringspedagog hos Mölndal stad.

En av de som kom under öppningsdagen var Kerstin Thompson. Efter att ha varit med på gympapasset slog hon sig ner på kaféets servering för att fika med några vänner.

– Jag tycker det är väldigt fint att ha det här i parken – det blir som ett riktigt vattenhål, säger hon, och tillägger:

– Personalen är också jätteduktiga, de gör ett jättebra jobb.

”Festligt”

En bit bort från kaféserveringen sitter Keith Engström, Evert Pihl och Lars-Gunnar Thyrén. De har tagit med eget fika och hoppade över gympan den här gången.

– Vi har suttit här i flera år. Vi träffas här i parken en timme eller två timmar varje dag. På vintern ses vi uppe på Mölndals bro, säger Keith Engström.

Några som däremot köpte fika på kaféet och som deltog i gympan var Anna-Lena Rydén Lund, Karin Gustafsson och Ann Pramborn. Överlag är de nöjda med gympapasset så väl som att kaféet nu är öppet.

– Det är så festligt tycker jag, alla kan komma hit, säger Anna-Lena Rydén.

– Man kan komma och mingla med varandra och få möjlighet att träffa nya människor. Annars är det inte så lätt att träffa nya människor när man är gammal, säger Ann Pramborn.

LÄS MER:Föreningen vill skapa gemenskap i området – ordnade Solängens dag

LÄS MER:Folkfest på Åbyvallen när Lindome mötte Gais – se bilderna här

LÄS MER:Studenten är tillbaka – bygger en ny tradition: ”Olika skolor firar gemensamt”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS