Fullt hus när Fässbergs kyrka hade julkonsert

Under söndagen anordnade Fässbergs kyrka två julkonserter som lockade hundratals personer. Förra året ställdes konserten in men i år kunde alla som har vaccinationsbevis återigen få höra julsångerna i kyrksalen.
– Det är en fin, stilla stund och jag njuter väldigt, säger Britt-Marie Ahlström som stod längst fram i kön innan dörrarna öppnades.

ANNONS
|

Kön till Fässbergs kyrka ringlade sig runt byggnaden inför den första av två julkonserter som anordnades under söndagen. Längst fram stod Britt-Marie Ahlström och Carina Jansson som båda har sett fram emot att få gå på konsert igen.

– Det är en fin, stilla stund och jag njuter väldigt, säger Britt-Marie Ahlström som brukar gå varje år.

Att det krävdes ett vaccinationsbevis för att komma in tycker Britt-Marie Ahlström och Carina Jansson känns tryggt.

LÄS MER:Dylan intar kyrkan efter uppehållet – senast lockades 700 personer till Lindome

– Det är jättebra, det står här inne och kollar i telefonen när man kommer in. Det blir bättre och så kanske vi en dag kan bli av med detta, säger Britt-Marie Ahlström.

ANNONS

– Nu är ju läget som det är och det är klart att det finns de som känner sig kränkta men det är som det är, säger Carina Jansson.

Vaccinationsbevis

Johannes Imberg är församlingsherde i Fässbergs församling. Under Lucia höll kyrkan en konsert och kontrollerade då vaccinationsbevis för första gången, vilket enligt Johannes Imberg blev en succé.

– Det fungerade jättebra och vi blev så glada att det går att anordna så här stora konserter på ett smittsäkert sätt.

Under Lucia fylldes kyrkan och dörrarna fick stängas då upp mot 400 personer kom in. Sedan den 1 december är det krav på att de som deltar i evenemang med över 100 personer inomhus ska visa upp vaccinationsbevis om inte arrangören kan införa vissa smittskyddsåtgärder.

LÄS MER:Beslutet: Svenska kyrkan i Mölndal kommer inte att begära vaccinpass till gudstjänster

– En vanlig söndagsgudstjänst har vi inte coronapass och då är alla välkomna och får plats. Till de här kvällskonserterna, om vi inte tar coronapass så måste vi kunna se till att man kan hålla en meter mellan sällskapen och då skulle vi kunna ta in 150 personer i kyrkan. Jämför man då att ta in 150 utan coronapass med avstånd eller 400 med coronapass, då har vi dragit slutsatsen att coronapass är det minst exkluderade, säger Johannes Imberg.

Konserten

En halvtimma innan konserten drog igång öppnades dörrarna till kyrkan. Britt-Marie Ahlström och Carina Jansson hade siktet inställt på sina platser.

– Det är därför vi har stått här i 45 minuter och väntat. Vi vill sitta längst fram för då ser man minerna, säger Britt-Marie Ahlström och skrattar.

Publiken släpptes in och när kyrkklockorna ringde och det var dags för konserten att starta blev det tyst i salen. Karin Rosander, som var en av tre körledare under kvällen, tog plats framför kören och strax efteråt fylldes salen med sång.

LÄS MER:Lindome centrum lyste upp med julsånger, varmkorv och hundskall

Olika jullåtar bytte av varandra och publiken stämde in och när Gustaf Nordqvists ”Jul, jul” sjöngs var det flera ögon som tårades. Längst fram på första raden satt Britt-Marie Ahlström och Carina Jansson och levde sig in i musiken. Längst bak i salen stod Johanes Imberg.

– I dag avtackar vi även Elisabeth Engdahl som är en av körledarna. Hon har jobbat 16 år inom församlingen så det här är väldigt fint.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS