Grannarna i Krokslätt såg mannen bli gripen

Under lördagskvällen grep polisen en man med ett misstänkt vapen i Krokslätt. Polisen avlossade ett varningsskott vid händelsen. I bostadsområdet där händelsen ägde rum höll boende på att grilla och fick springa efter sina barn vid blåljuspådraget.

ANNONS
|

Under söndagsförmiddagen är lägenhetsområdets innergård lugn och stilla. Några barn spelar boll och föräldrar gungar sina barn vid lekplatsen. Men under lördagskvällen var det en helt annan scen som utspelades. En man i 20-årsåldern greps på gräsmattan efter att vittnen uppgett till polisen att han hade vapen på sig.

– Jag såg polisbilen och när de slängde ner honom. Man såg att alla duckade och sprang efter sina barn, berättar som bor i området.

Det var vid halv sju-tiden som grannarnas grillkväll abrupt avbröts av polispådrag. Föräldrar sprang efter sina barn och hörde hur polisen avlossade ett varningsskott samtidigt som de ropade ”Ducka”. Det blev orolig stämning på innergården.

ANNONS

– Igår var det mycket prat om det. Att man kanske inte ska ha barnen lösa här på gården, säger Itahisa Svensson.

Men under söndagsförmiddagen råder lugn stämning på gården trots allt. Barnen som sparkar boll berättar fascinerat om polispådraget och hur spännande det var. Händelsen har inte skrämt upp grannarna allt för mycket. Noran Holgersson, som bor i lägenhetsområdet, konstaterar att det inte har hänt något liknande innan och att det förmodligen var en engångsföreteelse.

– Det är en bra och lugn gård. Det har inte hänt något sånt här tidigare, konstaterar Noran Holgersson.

Ingen person har skadats i samband med insatsen. I nuläget är det oklart om det kan finnas fler misstänkta och om det handlade om ett skarpt vapen. Mannen är anhållen misstänkt för vapenbrott.

LÄS MER:Misstänkt vapenman i Krokslätt anhållen för grovt vapenbrott

LÄS MER:Så arbetar polisen med explosionen i Bosgården

LÄS MER:Fem män döms för kidnappning i centrala Mölndal

LÄS MER:Måltavla för bombdåd i Bosgården döms för grovt vapenbrott

ANNONS