Fredrik Hofflander är glad över att Mölndals-Posten från och med den 22 maj är en tredagarstidning.
Fredrik Hofflander är glad över att Mölndals-Posten från och med den 22 maj är en tredagarstidning. Bild: Elvira Linderot

Klart: Då kommer Mölndals-Posten ut tre gånger i veckan

Lördagen den 22 maj smäller det – då växlar Mölndals-Posten upp och blir en tredagarstidning. Och redan den 20 maj kan du kika in i den nya e-tidningsappen.
– Vi vet att det finns en stor efterfrågan på ännu mer och ännu bättre lokal journalistik, säger Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander.

ANNONS
|

Det har skett många stora satsningar på Mölndals-Posten under våren. Bland annat har redaktionen på Brogatan förstärkts med fler journalister, och en helt ny sajt och app för att läsa de lokala nyheterna har tagits fram.

Dessutom har tidningen en ny nyhetsdesk som är bemannad från tidig morgon till sen kväll och som specialiserar sig på snabba händelsenyheter från Mölndal, Kållered, Lindome och Hällesåker.

Satsningen har gett resultat

Resultatet av satsningen har inte låtit vänta på sig. Trafiken till Mölndals-Postens sajt har ökat kraftigt sedan lanseringen, och den färska nyhetsappen har laddats ner tusentals gånger från Google Play och App Store.

– Det känns jättekul att så många nya läsare har hittat till Mölndals-Posten och den lokaljournalistik vi producerar. Vi har satsat hårt på kvalitén och det verkar som att Mölndalsborna uppskattar det vi gör, säger Fredrik Hofflander, chefredaktör på Mölndals-Posten.

ANNONS

Två extra e-tidningar

Nu tar Mölndals-Posten nästa kliv framåt och blir tredagarstidning. Den klassiska pappers- och e-tidningen på torsdagar fortsätter att komma ut på vanligt sätt, men den kompletteras med e-tidningsutgåvor både på tisdagar och lördagar. Premiär för nysatsningen blir det lördagen den 22 maj.

Då kommer för första gången någonsin en helt digital upplaga av Mölndals-Posten ut.

– Vi vet att e-tidningen är ett format som väldigt många människor uppskattar. Den innehåller alla de viktigaste lokala nyheterna, presenterade på ett snyggt och överskådligt sätt. Det känns otroligt roligt att vi nu, efter 72 år, äntligen kan nå ut med vår tidning mer än en dag per vecka, säger Fredrik Hofflander.

En liten smygtitt på Mölndals-Postens nya e-tidningsapp. Appen släpps för både Apple- och Androidenheter den 20 maj.
En liten smygtitt på Mölndals-Postens nya e-tidningsapp. Appen släpps för både Apple- och Androidenheter den 20 maj.

Torsdagen den 20 maj lanserar Mölndals-Posten dessutom en helt ny app för att läsa e-tidningen. Tillsammans med den vanliga nyhetsappen, som funnits i snart två månader, gör den att alla Mölndalsbor försäkrar sig om att aldrig missa vare sig snabba nyheter eller de senaste tidningsutgåvorna.

– Den nya e-tidningsappen är väldigt snabb och lättanvänd, och gör det nu möjligt att få upp alla artiklar i ett speciellt läsläge. Det blir även möjligt att lösa korsord och sudoku direkt i appen. Självklart går det också att ta del av e-tidningen via en dator, genom att gå in på vår sajt och klicka på E-tidning, säger Fredrik Hofflander.

ANNONS