Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) besökte Bifrost

Under onsdagen var kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) på besök i Mölndal. Ett av stoppen var att träffa unga kommunutvecklare i Bifrost.

ANNONS
|

På Vetekornsgatan i Bifrost, alldeles vid en av de stora parkeringarna, står en skara människor. En av dem pekar ut mot parkeringen.

– Där har vi rullande kultur – så snygg, utbrister kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) när hon ser en Cadillac som har parkerat alldeles i närheten.

Kulturministern på besök

Under onsdagen fick Bifrost alltså besök då kulturministern kom till Mölndal. På plats var en del toppnamn från stadshuset, både politiker och tjänstepersoner, men också ungdomar som på olika vis jobbar med utvecklingsarbeten i området – så kallade unga kommunutvecklare.

Cadillacen skulle Jeanette Gustafsdotter återkomma till när folksamlingen hade tagit sig in i områdesarbetarnas verksamhetslokal.

ANNONS

– Att man vågar parkera en sådan i ett område visar verkligen att man lyckats med att skapa trygghet där, säger hon.

”Jättekul”

På agendan för besöket stod dels att visa kulturministern runt i Bifrost, dels att prata om de trygghetsskapande arbeten man haft i området, bland annat när det kommer till att engagera ungdomar.

– Det ska finnas något vettigt för barn och ungdomar att göra oavsett var man bor eller vad man har för bakgrund. Som politiker måste man ut och träffa folk som jobbar med det, och här i Mölndal har de ju haft ett fantastiskt projekt som vi nu har fått titta på, säger Jeanette Gustafsdotter.

Lucas Gabrielsson, Ali Ahmad och Hanna Babar var tre av de unga kommunutvecklarna som var på plats för att träffa Jeanette Gustafsdotter. Där fick de möjlighet att berätta om sina erfarenheter från såväl språkkafé som olika avfallsprojekt.

– Det var jättekul, men lite synd att vi inte fick ställa så många frågor själva till kulturministern, säger Hanna Babar.

Vad var det för frågor du hade velat ställa då?

– Jag hade velat fråga om henne och hennes jobb, men samtidigt förstår jag att det var vi som skulle stå i centrum idag.

Förebilder

Utöver besöket i Bifrost hann Jeanette Gustafsdotter även med en titt på Stadsmuseet och Stadsbiblioteket. Att träffa de unga kommunutvecklarna var avslutet för dagen.

– Det långsiktiga arbetet som man har gjort med Bifrost tycker jag är unikt. De unga kommunutvecklarna är de som har bekräftat det – de är förebilder för andra, säger Jeanette Gustafsdotter.

LÄS MER:Fullt hus på Bifrosts förskola när pedagogerna drack gravöl

LÄS MER:Ungdomar bryter sig in i Mölndalsbostäders källarförråd – har pågått i ett år

LÄS MER:Larmet från Bifrost – totalt kaos på sopstationen

ANNONS