Kvinna överfölls vid Delsjön – nu vill polisen ha hjälp från allmänheten

I augusti utsattes en kvinna för ett mordförsök i Delsjöområdet. Nu publicerar polisen bilder på två föremål som kan ha betydelse för utredningen – och uppmanar allmänheten att höra av sig med tips.

ANNONS
|

Den 23 augusti blev en kvinna i 35-årsåldern överfallen och misshandlad i Delsjöområdet, något som bland annat Göteborgs-Posten har skrivit om.

Händelsen skedde vid 15-tiden på eftermiddagen, när kvinnan promenerade på Södra sjöslingan mot Delsjöns grindparkering. Hon ska då ha blivit överfallen av en okänd man.

– Våldet var på ett sådant sätt att man bedömt att den korrekta rubriceringen är försök till mord, alternativt dråp, har Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region väst, tidigare sagt till GP.

Ingen har hittills gripits men polisen har gått ut med en beskrivning av en misstänkt gärningsperson. Mannen tros vara i 30-årsåldern, ljushyad och cirka 185 cm lång. Han ska också ha kort, mellan- till mörkblont hår.

ANNONS

LÄS MER:Använde helikopter i jakten på inbrottstjuvarna – ett vittne misshandlades med cykelpump

Släpper nya detaljer

I dag, 21 september, gick polisen ut med nya detaljer kring utredningen. I ett pressmeddelande skriver polisen att det har anträffats två föremål i nära anslutning till brottsplatsen – dels en tygkasse, dels ett par svarta glasögon.

– Båda föremålen har hittats på brottsplatsen och de tillhör inte kvinnan. När vi började undersöka föremålen så förstår vi att de kan tillhöra gärningsmannen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i region väst, till GP.

Tygkassen är svart med ett tryck där det står GA-tec, vilket är ett tyskt företag. Polisen är nu intresserad av information om påsen, exempelvis hur den hamnat i Sverige.

LÄS MER:Sex bilinbrott i Mölndal i helgen

Polisen vill också ha tips om de svarta glasögonen. De har ingen logotyp men den högra bågen är märkt med ”T90 C2” och den vänstra med ”9026 52□19-142”.

Den som har uppgifter om glasögonen, till exempel var de är köpta eller vet någon som haft liknande glasögon uppmanas kontakta polisen.

Ber om tips

Polisen uppmanar även personer som var på plats i Delsjöområdet den 23 augusti, och som kan ha gjort iakttagelser, att höra av sig

– Vi har fått in en del tips, men vi förväntar oss att få in fler. Kvinnan som överfölls vandrade runt i området i en timme och någonstans på vägen har gärningsmannen lagt märke till henne och börjat följa efter henne, säger Thomas Fuxborg till GP.

Den som vill lämna ett tips kan göra det på polisen.se eller genom att ringa 114 14.

LÄS MER:Man knivhotade personal på K-rauta – döms till fängelse

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS