Mölndal galleria.
Mölndal galleria. Bild: Elvira Linderot

Man frias från misshandel mot sin fru inne på Mölndal galleria

Ordningsvakten såg i en övervakningskamera mannen slå sin fru inne på Mölndal galleria. Men i tingsrätten har hustrun hävdat att det som hände aldrig gjorde ont. Nu frias den brottsmisstänkte mannen av tingsrätten.

ANNONS

Det var i mars tidigare i år som händelsen inträffade inne på Mölndal galleria. En väktare såg då i övervakningskameror hur en man drog och slet i en kvinna. Enligt väktaren, som efteråt upplevde kvinnan som rädd och gråtfärdig, ska mannen även ha slagit kvinnan med öppen hand i bakhuvudet.

– Mannen drog och slet jättehårt i armen på kvinnan. Jag ser även att mannen är våldsam och sliter i hennes kläder, säger väktaren i förhör.

”Kvinnan var jätterädd”

Väktaren berättar att han skyndade sig till den plats där paret befann sig.

– Jag skällde ut mannen och säger att man inte behandlar en kvinna så, varpå han skrattade mig rakt upp i ansiktet och förnekade, det var precis som att han inte brydde sig. Kvinnan var jätterädd och jag ville inte släppa iväg dem.

ANNONS

LÄS MER:Fängelse för Mölndalsbo som slogs med ölglas: ”Trodde väl att jag stötte på hans tjej”

Polis tillkallades. Till en början ville inte kvinnan svara på några frågor utan önskade bara få gå. Efter en stund medgav hon ändå att hon blivit slagen i hemmet vid ett tiotal tillfällen under det år som hon och hennes man varit tillsammans. Däremot fick polisen inte ta bilder på eventuella skador, kvinnan ville inte heller följa med till polisstationen för kompletterande förhör.

LÄS MER:Kvinna utsatt för sexuellt ofredande i Mölndal galleria – 30-årig man åtalas

Nekar helt till åtalet

Mannen, som är i 25-årsåldern, åtalades för misshandel. Han har hela tiden nekat till att någonsin ha slagit kvinnan och menar att händelsen i Mölndal galleria handlade om ett skojbråk.

I tingsrätten instämmer kvinnan i detta och hon säger där att de har en bra relation. Dessutom uppger kvinnan till skillnad från tidigare att det som hände inne på gallerian inte medförde någon smärta. Hon upplevde heller inte att hon fick något slag mot huvudet.

LÄS MER:Ung man misshandlade tjej i Mölndal galleria – döms till dagsböter

Frias av tingsrätten

Väktaren uppfattade däremot inte händelsen som ett skojbråk, utan säger i förhör att ”det var blodigt allvar”.

Men varken kvinnan eller mannen har inför tingsrätten medgett att någon misshandel ägt rum. Och övervakningsfilmen, eller parets berättelser, kan inte med säkerhet visa att mannen faktiskt slog kvinnan så att hon fick ont. Därför frias nu mannen från åtalet om misshandel mot sin hustru.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS