Mölndalsbon dömdes till att betala 4 000 kronor i böter.
Mölndalsbon dömdes till att betala 4 000 kronor i böter. Bild: Isabel Bark

Man i sportbil körde ifrån polisen – körde 150 km/h på 80-väg

En Mölndalsbo i 35-årsåldern döms efter att ha kört långt över hastighetsgränsen på en 80-väg. Enligt polisen ska de ha behövt köra i 180 kilometer i timmen för att komma ikapp.

ANNONS

Klockan var strax efter elva, en sommarförmiddag i juli 2021, som polisen fick span på en sportbil som körde fort på E6 söderut. Instinktivt följde polisen efter och i en händelserapport beskriver de hur situationen fortgick.

”Jag kör polisbil i 150 kilometer i timmen och håller den hastigheten men kommer inte ikapp sportbilen. På aktuell sträcka är hastighetsbegränsningen 80.”

LÄS MER:Mannen döms – körde 147 på motorväg i slaskigt väglag

Vägen har tre körfält och vid ett tillfälle kör sportbilen upp bredvid en annan bil som ligger i mittenfilen. Några sekunder senare gasar mannen i sportbilen ännu mer och drar ifrån.

”Jag säger då till min kollega att vi kommer aldrig komma i kapp den om den drar. Jag ökar då hastigheten för att åtminstone göra ett försök att få stopp på bilen”, rapporterar polisen.

ANNONS

Körde i 180

Polisen följer då sportbilschaufförens exempel och gasar på. På 80-vägen berättar polisen att de körde i 180 kilometer i timmen för att komma ikapp. Vid avfarten till Mölndals bro satte de på blåljusen och styrde in sportbilsföraren mot Scandic hotell.

LÄS MER:Gömde knark i bh:n – nu döms kvinnan till fängelse

Mölndalsbon förnekar att han skulle ha kört så fort som polisen misstänker.

– Han stoppar mig. Påstår att jag ska ha kört för fort helt enkelt. Det var den anledningen att han körde ikapp mig. Han kanske hade kört i 250 eller 150 kilometer i timmen. Hans bedömning var att jag körde för fort för att han var tvungen att köra fort för att komma ikapp mig, säger mannen i polisförhör.

Domen

Då polisen följde efter mannen i över en kilometer anser tingsrätten att mätsträckan var tillräckligt lång. Då polisen vittnar om att han kört i 150 kilometer i timmen och att avståndet mellan bilarna ökade anser rätten det bevisat att Mölndalsbon kört för fort. Ett säkerhetsavdrag har gjorts på den uppmätta hastigheten och därför döms mannen för att ha kört i minst 135 kilometer i timmen och döms nu till att böta 4 000 kronor.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS