Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Filip Landqvist

Man på motorcykel körde nästan över skolklass

En man körde farligt med en motorcykel i Eklanda under torsdagsförmiddagen. Polisen larmades till platsen sedan mannen varit nära att krocka med en grupp skolbarn.
– Han var nära att köra över dem, säger Joakim Simonsson på polisen.

ANNONS
|

Det var vid klockan 11.00 på torsdagen som polisen fick in larmet om motorcyklisten som vilt körde runt på Eklanda allé.

– Det är någon som ringer och säger att mannen är nära att köra över en skolklass, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare för lokalpolisområde Storgöteborg syd.

Polis åkte till platsen.

– Sedan ringer de igen och då hittar vi motorcykeln i närheten av allén i terrängen. Där ser vi också en man som försöker dra loss motorcykeln från marken. Någon hade kört ner den i diket, säger polisens Joakim Simonsson.

Mannen som drog i motorcykeln är i 35-årsåldern.

ANNONS

– Den ligger nedtryckt i marken och mannen säger att han hittade motorcykeln så. Vi kan inte binda honom till själva körningen.

Det visade sig att motorcykeln är rapporterad stulen. Polisen tog därför motorcykeln i beslag. Det var oklart vilket skick motorcykeln är i, men den ska se hel ut.

– Vi har i alla fall gjort en målsägare glad. Han kommer att få tillbaka den och får komma och hämta den, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare för lokalpolisområde Storgöteborg syd.

ANNONS