Man stoppade lyxkött innanför skjortan på ICA Kvantum i Mölndal galleria

400 kronor för ett kilo. Så mycket kostade köttbiten som mannen ville ha för att fullända sin middag. Men istället för att betala för köttet i kassan stoppade han det innanför skjortan.

ANNONS
|

Det var i slutet av september som mannen gick in på ICA i Mölndal galleria för att göra några inköp till middagen. Potatisgratäng och en köttbit stod på menyn men då prislappen visade 268 kronor för köttet bestämde sig mannen för att chansa. I förhör med polisen berättar mannen hur det gick till.

LÄS MER:Scannade inte alla varor på Ica – kvinna från Mölndal döms

”Jag skulle köpa en potatisgratäng och tänkte att det skulle vara gott med en köttbit till den. Så jag chansade och tog köttet.”

Tagen på bar gärning

Samtidigt som mannen plockade på sig köttet som kostade 400 kronor per kilo blev han observerad av en civil väktare som registrerade hur mannen lade köttbiten i varukorgen. Mannen gick sedan vidare till läskavdelningen där han tog upp köttet och stoppade det innanför jackan.

ANNONS

LÄS MER:Kvinna döms – sparkade biljettkontrollant på hållplatsen vid Mölndals sjukhus

”Jag stoppade den innanför skjortan. Sen gick jag till kassan och betalade det andra och gick ut från butiken med köttbiten innanför skjortan”, säger mannen i polisförhör.

Väl utanför butiken ingrep väktaren. Den hängmörade entrecoten lämnades tillbaka och mannen erkände brottet. Nu åtalas han för stöld och åklagaren yrkar på 30 dagsböter à 50 kronor vilket blir 1 500 kronor totalt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS