Mikhail på brottsplatsen i Bifrost: ”Händer tråkiga saker överallt”

Trots att Mikhail var vaken vid 05.30 så uppfattade han aldrig när polisen kom till Bifrost efter ett larm om en stickskadad man.

ANNONS
|

Vid polisens avspärrning möter Mölndals-Posten Mikhail. Han vill i sammanhanget inte uppge sitt efternamn men bor en gård bort från Havrekornsgatan där dådet inträffade på fredagsmorgonen.

– Vad är det som har hänt? är det första han frågar.

LÄS MER:Man stickskadad i Mölndal

Inte orolig

Efter en kort beskrivning av den information som polisen lämnat till tidningen så berättar han om sin morgon.

– Det var helt en vanlig morgon. Jag vaknade vid 05.30 men märkte inte att något särskilt hänt. Nu är jag ute på en morgonpromenad, jag har lämnat barn på förskolan och handlat lite. Sen stannade jag här.

Känner du dig orolig att våldet kommer så nära?

ANNONS

– Nej, inte alls. Det finns olika människor överallt så det händer tråkiga saker överallt också. Jag tror det här är ett av de bättre områden man kan bo på ändå.

I bakgrunden ser två poliser till så att ingen trotsar den avspärrning som dragits över ett område som innefattar delar av gården, fyra uppgångar och som slutar i den fastighet som ligger närmast lekplatsen, fotbollsplanen och Västerbergsskolan. Ytterligare poliser anländer till alternativt lämnar platsen. En pappa med barn och hundar passerar liksom några barn på väg till skolan.

LÄS MER:Se läsarnas bilder och filmer från storbranden

Tycker om Bifrost

Mikhail berättar att den enda gång som han upplevt våld i området var samma dag som han för första gången bjöd hem några grannar.

– Då såg vi från vår lägenhet ett slagsmål nere på vår gård. Det var väl för två år sedan.

Han jobbar för närvarande på Volvo, om än hemifrån och har bott i Sverige i elva år varav de tre senaste i Bifrost.

Trivs du här?

– Det gör jag. Vi bor nära skogen och har nära till Göteborg och Mölndal. Det är nära till allt.

ANNONS