Bild: Arkivfoto

Minns ingenting av bilfärden – döms till fängelse

Jagad av polis gick den vingliga färden från parkeringsplatsen i Bifrost till en gräsmatta vid Pedagogen park där en polispatrull till slut lyckades preja bilen. Nu döms den manlige bilföraren i 35-årsåldern till en månads fängelse för grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS

Det var på kvällen den 21 mars förra året som polis larmades om en misstänkt rattfull person som setts krocka med en bil på parkeringen.

När polis kom till platsen såg de en bilist köra ut därifrån, till synes helt utan kontroll över sitt fordon. Föraren körde först upp på en trottoar och var sedan nära att köra in i bilen framför sig.

Över en vägskylt

I korsningen Lantbruksgatan/Bifrostgatan körde mannen sedan upp på ett övergångsställe och över en vägskylt och fortsatte sedan färden i hög fart med polisen efter sig.

Vid rondellen vid Pedagogen park körde han sedan ut på en gräsmatta och över en belysningspollare innan polispatrullen till slut lyckades få stopp på färden genom att preja honom.

ANNONS

Grov vårdslöshet

Nu döms den manlige bilföraren i 35-årsåldern till en månads fängelse för grov vårdslöshet i trafik.

Trots att provanalys visat att han haft över 1,5 promille alkohol i blodet frias han dock från grovt rattfylleri. Detta efter att de i förhör framkommit att hans kraftiga berusning kan ha orsakats av att han av misstag fått i sig receptbelagd medicin, tillhörande en annan familjemedlem.

Hävdar blackout

Själv minns han ingenting från själva bilfärden utan hävdar att han drabbats av en blackout.

Göteborgs tingsrätt menar dock att, även om han tagit fel medicin, inte går att bortse från att han avsiktligt blandat alkohol och tabletter. Att han sedan över huvud taget lyckats ratta bilen tyder också på en viss medvetandegrad, varför hans agerande inte kan tolkas som något annat än grovt oaktsamt, påpekar man vidare.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@molndalsposten.se

ANNONS