E6 från Mölndals bro.
E6 från Mölndals bro. Bild: Martin Björklund

Mölndalsbo körde ifrån polisen på motorvägen – nekar till brott

När polisen färdades i 150 kilometer i timmen på 80-sträckan körde sportbilen fortfarande ifrån. Vid Scandic i Mölndal stoppades föraren. Nu åtalas han för hastighetsöverträdelse men nekar till brott.

ANNONS

Strax efter klockan elva, 4 juli i år, färdades en polisbil på E6 söderut från Göteborg. Vid påfarten från Kallebäck såg de en sportbil köra ut på den 80-sträcka som gäller ända till Kållered. Vid ett tillfälle la sig sportbilen, som körde i högerfilen, bredvid en annan bil i några sekunder, innan föraren tryckte ner gasen och drog ifrån.

LÄS MER:Mannen flydde från kriminellt gäng på E6 – frias efter fortkörning

Körkortet togs på plats

Poliserna uppger i sitt pm att de körde i 150 kilometer i timmen när sportbilen fortfarande ökade avståndet. De tvingades öka hastigheten till 180 för att komma i kapp. Strax innan avfarten vid Mölndals bro satte de på blåljusen för att styra in sportbilsföraren mot Scandic där hans körkort togs i beslag.

ANNONS

LÄS MER:Polisen körde i 150 kilometer i timmen – Lindomebon drog ifrån: ”Jag körde i 70”

Men föraren, en Mölndalsbo i 35-årsåldern, nekar till att ha kört för fort, åtminstone så fort som poliserna har hävdat.

– Han stoppar mig. Påstår att jag ska ha kört för fort helt enkelt. Det var den anledningen att han körde i kapp mig. Han kanske hade kört i 250 eller 150 kilometer i timmen. Hans bedömning var att jag körde för fort för att han var tvungen att köra fort för att komma ikapp mig. Efter det så tyckte han att han hade fog för att ta mitt körkort, säger Mölndalsbon i förhör.

LÄS MER:Man i 40-årsåldern hade för mörk sidoruta och körde för fort på E6 – döms för brott

Nekar till brott

Han erkänner att han möjligtvis körde något för fort på 80-sträckan, men nekar till den hastighet som polisen påstår. Nu åtalas han för hastighetsöverträdelse och att han åtminstone kört i 135 kilometer i timmen. Förutom det redan förlorade körkortet riskerar han vid fällande dom böter på 4 000 kronor.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS