Mölndalsbo löste spelskulder med att sälja knark – familjefar döms till fängelse

En Mölndalsbo i 35-årsåldern spelade för mycket och drog på sig skulder. Då började han sälja narkotika. Nu döms han till fängelse i två år och två månader för grovt narkotikabrott.

ANNONS
|

Det var 13 juli som polisen grep, anhöll och häktade en man i 35-årsåldern från Mölndal. I bostaden, där även mannens familj bor, hittades 128 gram kokain gömt i bland annat en tvättkorg och ett blöjpaket.

– Det är bara jag själv som har gjort det. Jag har varken jobb eller någonting sådant. Ingen i familjen vet att jag har gjort det här. Nu kanske de vet, säger mannen i förhör.

LÄS MER:Golfare från Hills slog larm om dikeskörning – man döms för vårdslöshet i trafik

Tidigare helt ostraffad

Som bevisning har åklagaren bland annat lagt fram att Mölndalsbon har haft sms- och telefonkontakt med ett antal personer som också har swishat pengar till honom. Swishpengar som betalats vid narkotikaköp.

ANNONS

Den tidigare helt ostraffade mannen erkände brott omgående och förklarade att narkotikaförsäljningen blev en följd av spelskulder han dragit på sig i kombination med arbetslöshet.

– Jag spelar väldigt mycket, idiot som jag är. Inget jobb. Och sedan har jag även skulder till banken och sådana här grejer, säger mannen i förhör.

LÄS MER:Därför hade Lindomebon ett jaktgevär i jobbskåpet: ”Han var farlig”

Familjen betalde stora skulder

Mannen berättar vidare i förhör att han varit stamkund på såväl casino som hos de flera spelbolag på nätet. För att ha råd att spela uppger Mölndalsbon att han tagit diverse lån.

– Min familj gick in och betalade mina banklåneskulder på över en halv miljon nästan, och jag fortsatte att spela efter det.

Efter detta drog han på sig ytterligare privata lån där han i dag uppskattar summan till omkring en miljon kronor.

LÄS MER:När maten dröjde blev mannen skogstokig: ”Jag ska döda dig”

Mycket ångerfull

I ett yttrande från frivården framkommer att mannen ”rört sig i kretsar där det finns acceptans för kriminalitet och droganvändning. Mot bakgrund av detta kan risk för framtida kriminalitet inte helt uteslutas”. Men detta håller Mölndalsbon inte med om utan förklarar att det som skedde var ”en desperat åtgärd för att lösa [min] stora ekonomiska skuldbörda”. Han säger sig i dag vara mycket ångerfull.

Mölndalsbon döms nu till fängelse i två år och två månader.

LÄS MER:745 kokainköpare identifierade i stor härva – 21 i Mölndal

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS