Hyresgästerna i Mölndalsbostäders både nya och gamla bestånd får nu räkna med höjda hyror från och med den första april. Foto: Fredrik Hofflander
Hyresgästerna i Mölndalsbostäders både nya och gamla bestånd får nu räkna med höjda hyror från och med den första april. Foto: Fredrik Hofflander Bild: Fredrik Hofflander

Mölndalsbostäder höjer hyrorna

Årets hyresförhandling mellan Mölndalsbostäder och Hyresgästföreningen är nu klar. Slutresultatet blir en hyreshöjning på mellan 0,3 och 1,4 procent för de dryga 3 700 hushållen hos det kommunala bostadsbolaget.

ANNONS
|

Hyresgästföreningen säger sig vara nöjda med slutbudet efter att Mölndalsbostäder först flaggat för att de ville höja hyran med 2,2 procent.

– Det har varit ett bra förhandlingsklimat med bra diskussioner, uppger Carl-Johan Bergström, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Västra Sverige, i ett pressmeddelande.

Slipper retroaktiv hyra

Carl-Johan Bergström betonar att man helst sett en ännu större återhållsamhet med tanke på de ekonomiska följderna som pandemin inneburit.

– Samtidigt är det bra att nivån är mycket lägre än förra året och att hyresgästerna slipper betala retroaktivt.

Läge och standard påverkar

Hyrorna för de dryga 3 700 hushållen hos Mölndalsbostäder kommer höjas från och med den 1 april 2021.

ANNONS

Att hyreshöjningarna sker i olika nivåer beror enligt Hyresgästföreningen på att lägenheternas kvalitet påverkar hyran. Det innebär att hyresgästernas egna värderingar om bland annat läge, standard och förvaltningskvalitet spelar roll för hur hyresnivån sätts.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@molndalsposten.se

ANNONS