Nu väntas längre öppettider för restauranger: ”Nu går det i rätt riktning”

Från och med den 1 juni väntas restauranger få ha öppet till 22.30 istället för 20.30. Beskedet tas emot med längtan och glädje av Mölndals krögare.

ANNONS
LocationMölndal|
|

Under onsdagens pressträff kring de gällande restriktionerna stod det klart att restauranger från och med den 1 juni väntas få ha öppet till 22.30 istället för 20.30.

– Det känns jätteskönt, nu går det i rätt riktning. Det känns bra att äntligen kunna erbjuda våra gäster det, säger Caroline Gergi, restaurangchef på Bastard burgers.

Bakom baren på Bastard Burgers står Julia Johansson, Rebecca Skogström och Caroline Gergi. De har alla längtat efter att kunna ha öppet längre – speciellt under varma sommarkvällar.

– Nu blir det till att jobba på igen, säger servitrisen Julia Johansson och ler mot Caroline Gergi.

ANNONS

LÄS MER:Jubel på Åbytravet efter regeringens besked: ”Nu får hästarna applåder igen”

Kan vara avgörande

Några gator bort, på Kabul darbar, arbetar Hakim Najafi och dottern Homa Najafi. När Mölndals-Posten besöker restaurangen är den helt tom, uteserveringen likaså.

– Jag har fått hoppa in och jobba en del på pappas restaurang, det har inte gått att ha anställda, berättar Homa Najafi.

Att kunna ha öppet längre kan bli avgörande för restaurangen. För hittills har det varit kämpigt.

– Vi har fått ha stängt i flera omgångar, vi har tappat nästan alla våra lunchgäster, berättar Hakim Najafi.

Han lägger till:

– Så att ha möjligheten att ha öppet längre i sommar känns bra, men vi får ju se vad som händer.

LÄS MER:Restaurang får kritik – hade öppet en kvart för länge

Planerar att anställa fler

Inne på Taco bar i gallerian står restaurangchefen Elin Mellkvist. Hon har precis lyssnat på presskonferensen och har full koll på vad som gäller.

– Jag hoppas verkligen att det blir som de säger nu. Vi har planerat att anställa mer personal över sommaren och räknar med att vi kommer ha fler kunder, säger en hoppfull Elin Mellkvist.

Att ha öppet till 22.30 istället för 20.30 ser Elin Mellkvist som en stor fördel. Hon har märkt att många måste slänga i sig maten innan det är dags att lämna.

– Jag tror också att det är fler som har privata tillställningar efteråt. Att en helgkväll tar slut vid 20.30 känns inte jättesannolikt, säger Elin Mellkvist.

LÄS MER:Så mycket tappade krogarna: ”Vi lånar för att klara oss”

Osäkerhet

Trots glada besked och nya förväntningar finns det en osäkerhet hos många av Mölndals restaurangchefer. Efter ett tufft år där pandemin har regerat känns det svårt att våga lita på att tillvaron blir någorlunda som vanligt igen.

– Det är en jättebra nyhet, men jag vågar nästan inte vara hoppfull längre, säger Fredrik Käll, restaurangchef på Ölstugan Tullen.

ANNONS