Över 1000 granar lämnades till Mölndal Energi

Över 300 bilar besökte Mölndal Energis julgranslämning i helgen. Resultatet blev över 1200 granar som omvandlades till sex ton flis.

ANNONS
|

Under söndagen köade bilarna in till Mölndal Energi då den årliga julgranslämningen ägde rum. Tidigare har elbolaget anordnat julgransplundring och guidat besökarna för att visa hur granar blir bränsle men på grund av pandemin var det inte möjligt i år.

När Mölndals-Posten besökte julgranslämningen under söndagen var stämningen på topp trots att besökarna inte kunde lämna sina bilar.

LÄS MER:Pingstkyrkans larm: ”Ibland får vi slänga 70 procent av kläderna”

– Vi låter Mölndalsborna lämna sina granar som sedan flisas och används som bränsle i vårt kraftvärmeverket, säger Mattias Sjöstrand, kommunikationschef på Mölndal Energi.

Sex ton

Besökarna fick en goodiebag och fika när de lämnade sina granar och efter att de flisats kunde Mölndal Energi konstatera en totalvikt på sex ton flis. I ett pressmeddelande skriver Mölndal Energi att de uppskattar att så många ville lämna sin gran hos dem.

ANNONS

”Det är roligt att det även i år var så många som ville lämna sin gran till oss. Förutom gårdagens besökare har vi tagit emot ett antal granar från lokala idrottslag och Team Rynkeby, som hämtat in granar och samlat in pengar till föreningarna och välgörenhet, skriver Leif Viklund, bränslechef Mölndal Energi”.

LÄS MER:Per Andersson ville raka håret på Carola – snart sänds hans avsnitt av Stjärnorna på slottet

I år var det tolfte året som Mölndal Energi anordnade någon form av julgranslämning. Totalt blev det runt 1200 granar som kommer att bli el och värme i Mölndalsbornas hem.

– Mölndalsborna äger oss så det är viktigt att kunna visa upp vad det är vi gör, säger Mattias Sjöstrand.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS