Boende på Tåbrovägen har blivit utsatta för bedrägeriförsök i spåren av storbranden.
Boende på Tåbrovägen har blivit utsatta för bedrägeriförsök i spåren av storbranden.

Polisen varnar: Bedrägeriförsök mot de brandutsatta

Flera boende på brandhärjade Tåbrovägen i Lindome har larmat om att de tagit emot bedrägerisamtal. Nu uppmanar polisen de brandutsatta att vara uppmärksamma.
– Det finns alltid de som vill tjäna pengar på folk som är satta i en jobbig situation i livet, säger Mats Rilemark, förundersökningsledare.

ANNONS
|

Det var i slutet av förra veckan som bostadsbolaget Förbo valde att skicka ut separata varningar till de boende på Tåbrovägen efter att de uppmärksammats på att flera av dem utsatts för bedrägeriförsök.

– Vi har gått ut med en varning. Det är ett företag som ringt upp och påstått att de säljer produkter och tjänster för brandskydd i samarbete med oss på Förbo, men det stämmer inte alls, säger Marie Keidser von Heijne, kommunikationschef.

Just nu vet de inte hur många som hunnit bli kontaktade men de ser allvarligt på det som inträffat.

– Det är otroligt tråkigt att man väljer att spela på människors rädsla och oro, säger Marie Keidser von Heijne.

ANNONS

LÄS MER:Polisen om utredningen efter storbranden

Under måndagen valde även polisen att gå ut med information kring vad som hänt i syfte att varna andra som riskerar att utsättas.

– Det är anmärkningsvärt. Vi är nu lite oroliga över är att det rings till boende på adressen med nån typ av bedrägeri. De försöker hitta en ingång till bostäderna för att tillskansa sig föremål, det kan också röra sig om betalning eller ersättning, säger Mats Rilemark, förundersökningsledare för utredningen kring branden som bröt ut i flerfamiljshuset natten till den 17 april.

LÄS MER:Efter branden: Gunilla fick flytta hem – Linda får vänta flera månader

”Oroväckande”

Under de senaste dagarna har inget nytt framkommit i utredningen kring brandorsaken. Nyligen ändrades brottsrubriceringen från grov mordbrand till allmänfarlig vårdslöshet, då inget hittills tytt på att branden varit anlagd.

Just nu arbetar polisen vidare med förhör av vittnen och boende i området. Men att de som drabbats även ska behöva utsättas för bedrägeriförsök upprör polisen.

– Det är värt att gå ut och varna för det. Det är oroväckande, det finns alltid de som vill tjäna pengar på folk som är satta i en jobbig situation i livet, säger Mats Rilemark.

ANNONS