Rutinerat gäng showade för barn

De har synts i tv och på turnéer med svenska artister som Roxette och Carola. På tisdagskvällen blev det stor show för den yngre generationen i Lindome centrum.
– Det här är vår favoritpublik, säger Dea Norberg från Kompispatrullen.

ANNONS
LocationLindome|
|

Tisdagskvällen bjöd inte på något vidare varmt väder i Lindome. Snarare var det lite råkallt, och de flesta i publiken hade kommit iförda toppluvor och vinterkläder. Men snart skulle temperaturen stiga när trion Kompispatrullen drog igång kvällens show.

LÄS MER:Tredrag satsar allt – på egen discokväll: ”Hur fräckt som helst”

Och det var inga orutinerade artister som klev upp på scen. Föreställningen utgjordes av Britta Bergström som vid sin sida hade sångerskan Dea Norberg och musikern Jarmo Lindell. På deras gemensamma meritlista hittar man såväl Melodifestivalen som Allsång på Skansen, tv-serien Så mycket bättre, samt turnéer med en rad svenska artister. Att uppträda för barn är dock något som smäller minst lika högt.

ANNONS

– Det är otroligt roligt, och vi är så glada att vi har det här. Alla kommentarer från barnen... häromdagen fick vi höra att vi är bättre än Michael Jackson. Vi har kul och skrattar väldigt mycket själva, berättar Britta Bergström.

– Det här är vår favoritpublik, lägger Dea Norberg till.

Uppmärksammar barnkonventionen

Just nu arrangeras barnkonventionsveckan i Mölndal, och showen är en del i arrangemanget. Jennifer Yannelli Dehlén är samordnare som jobbar med barn och ungas inflytande i kommunen.

– Den här veckan handlar om att lyfta barnens rättigheter genom att arrangera olika aktiviteter. Det kan handla om att barnen ska få möjlighet att lära sig mer om sina egna rättigheter, men vi har även aktiviteter som riktar sig mot vuxna, förklarar hon.

LÄS MER:Här är en av Mölndals stadsmuseums populäraste prylar – en dinoblå Puch Dakota

Just den här kvällen var målgruppen främst lite yngre barn, men då många föräldrar var på plats fick de också uppleva Kompispatrullens show, Uppdrag: Barnens lag. En som redan hade sett föreställningen på förskolan var Stella Fröberg från Lindome. Hon tycket att den var så bra att hon ville se den en gång till.

– Den var väldigt kul, säger Stella som hade tagit med sig pappa Per Fröberg. Hon berättar även att showen hade sina smått luriga vändningar.

– Det är mycket sång och mycket rörelser, men även lite trolleri och humor. Och texterna handlar främst om vikten av barns välmående, kärlek vänskap och trygghet, förklarar Britta Bergström.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS