Hovrätten för västra Sverige dömer en Mölndalsbo till åtta månaders fängelse för att ha misshandlat en annan man med ett ölglas.
Hovrätten för västra Sverige dömer en Mölndalsbo till åtta månaders fängelse för att ha misshandlat en annan man med ett ölglas. Bild: Hampus Eklund

Slog man i ansiktet med ölglas – Mölndalsbo får längre straff

Ingen var nöjd med tingsrättens dom varför både åklagare och gärningsman överklagade. Hovrättens utslag: Mölndalsbon som slog ett ölglas i ansiktet på en annan man får sitta längre tid i fängelse än vad som var fallet från början.

ANNONS

Det var i samband med en fest i Lindome, september 2020, som bråk uppstod mellan två män. Mölndalsbon, som är i 30-årsåldern, jagade den andre mannen runt en bil och slog honom sedan med ett ölglas – rakt i ansiktet.

Kommer inte ihåg

En månad med huvudvärk och dussintalet stygn i ansiktet blev följden för den man som fick föras med ambulans till sjukhus.

– Jag tror att han sade "aj, fan gör du så för". Jag sade "du slog mig först". Jag kommer inte ihåg om det var någonting mer som sades mellan oss. När jag slog till honom med ölglaset kom resten (av festdeltagarna) ner till parkeringen. Det var ingenting mer som hände efter, säger Mölndalsbon i förhör.

ANNONS

Polisen: Erkänner eller förnekar du misshandel?

– Erkänner eftersom jag slog ett ölglas i huvudet på honom. Det var en reflex, jag ville skydda mig.

Båda sidor överklagade

Tingsrätten dömde Mölndalsbon i oktober förra året till fyra månaders fängelse för misshandel. Men varken han eller åklagaren var nöjda med påföljden så båda sidorna överklagade till hovrätten. Nu kommer domen från den högre instansen. Där döms Mölndalsbon till åtta månaders fängelse.

”Till skillnad från tingsrätten har hovrätten funnit att X vid gärningen inte befann sig i någon nödvärnssituation. Med beaktande av det är straffvärdet högre än vad tingsrätten har kommit fram till och motsvarar åtta månaders fängelse. Lika med tingsrätten anser hovrätten att det med anledning av misshandelns art och återfallet i brott saknas förutsättningar att bestämma påföljden till något annat än fängelse.”

Återföll i brott

Mölndalsbon förekommer under 15 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i februari 2020 för grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och ringa narkotikabrott vid två tillfällen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han ska också betala skadestånd till den misshandlade mannen på 20 650 kronor.

LÄS MER:Misstanken: Man våldtog kvinna i Migrationsverkets lokaler

LÄS MER:Lamptjuv från Mölndal döms på nytt – slog man med låskedja

LÄS MER:Skolanställd såg pappa dra sitt barn i örat – nu åtalas han för misshandel

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS