Bilarna på bilden är inte från cruisingen i Lidköping. Denna bild är tagen på Avenyn i Göteborg.
Bilarna på bilden är inte från cruisingen i Lidköping. Denna bild är tagen på Avenyn i Göteborg. Bild: Kent Hallgren/Arkiv

Spelade för hög musik i bilen – 17-åring döms till böter

17-åringen får 1 000 kronor i böter för förargelseväckande beteende. Brottet: han spelade för hög musik vid en bensinstation.

ANNONS

Mölndals-Posten skrev för två veckor sedan om den 17-årige killen som åtalades för att ha spelat för hög och störande musik vid en bensinstation. Det hela inträffade i samband med sommarcruisingen i Lidköping 11 juli i år.

LÄS MER:Från bilfest till åtal när ung Mölndalsbo spelade för hög musik

17-åringen som är från Mölndals kommun hade lånat sin pappas amerikanare och åkt upp med ett par kompisar. När de parkerat vid macken, cirka 50 meter ifrån ett flerfamiljshus, höjdes ljudvolymen från bilstereon kraftigt. Enligt vittnen var det då betydligt högre ljud från Mölndalsbons bil än från de övriga bilarna på plats.

LÄS MER:Mathias Johansson byggde en egen bil – nu är den en kändis

En polisman reagerade och kunde snabbt konstatera att det stod folk på bilen samt att 17-åringen något senare sänkte volymen via en app på telefonen. När polisen konfronterade honom tog han först ansvar för musiken men när det blev tal om strafföreläggande så förnekade han.

ANNONS

17-åringen hävdar att det inte var han som höjde volymen men tingsrätten anser att det ändå är han som bär ansvar då han lånat bilen av sin pappa. Han döms därför till 1 000 kronor i böter för förargelseväckande beteende.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS