Stora problem hos Mölndals stad – telefoner ur funktion

Under torsdagsförmiddagen var det svårt att komma fram på telefonnummer som är kopplade till Mölndals stad.

ANNONS
|

Vid 09-tiden försökte en reporter från Mölndals-Posten komma i kontakt med en tjänsteperson på Mölndals stad. Svaret var att telefonnumret var ur funktion. Likadant blev svaret när reportern ringde till Mölndals stads växel.

Även Mölndalsbor hörde av sig till tidningen angående problemen.

Efter denna händelse sökte Mölndals-Posten flera personer inom staden på både deras fasta nummer och mobilnummer – utan att få kontakt. Enligt uppgifter till tidningen var det även svårt att ringa till andra kommuner och samhällsfunktioner. Enligt Aftonbladet handlade det hela om störningar hos telefonoperatören Tele2.

Vid 10-tiden på torsdagen bekräftade Elin Rosenberg Elebring, som är tf serviceförvaltningschef på Mölndals stad, att problemet låg hos Tele2.

ANNONS

”Det stämmer att problemen är hos Tele2 som också är stadens leverantör”, skriver hon i ett mejl till Mölndals-Posten.

Vid samma tid träffade Mölndals-Posten John Tjernström, enhetschef på serviceförvaltningen i entrén till stadshuset.

– Vi har ändå fått in några samtal under morgonen så det var ungefär för en halvtimme sedan som jag fick en signal om att något inte stod rätt till, säger han.

Vad gör ni nu?

– Vi kommer gå ut med information på hemsidan och på Facebook att vi har problem med telefonin. Samtidigt kan vi inte göra så mycket för felet ligger hos Tele2 och vi har haft kontakt med dem.

Kan man på något sätt komma i kontakt med kommunen just nu?

– Det fungerar bra att mejla.

Uppdatering klockan 10.30

Strax efter klockan 10 gick det åter att nå kommunens växel, och Tele2 bekräftade att de tekniska problemen hade åtgärdats. Vad som orsakade störningarna var dock oklart.

– Det håller vi på att undersöka. Vi har fortfarande tekniker på plats. När sådant här händer så gör vi alltid en analys efteråt, för att undvika att det händer igen och för att se vad som var felet, säger Tele2:s kommunikationschef Fredrik Hallstan, till SR Ekot.

Det ska dock inte röra sig om någon hackerattack, uppger Hallstan till nyhetsbyrån TT.

– Det kan vi utesluta redan nu, säger han.

ANNONS