Två bilar i krock i Kållered

En bilist mejade ner en trafikskylt, krockade in i en bil och hamnade på en betongsugga. Föraren misstänks nu för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 15.45 på onsdagen och rörde en olycka i korsningen mellan Streteredsvägen och Gamla Riksvägen.

– Det är två personbilar som har krockat där. Vi är framme med två enheter, säger Patrik Hedlund på räddningstjänsten i en initial kontakt.

Det ska vara en bil ska körde in i den andra bilen, enligt polisen, som också larmades ut till platsen. Även ambulans åkte ut.

Körde upp på betongsugga

En av bilarna ska även ha kört upp på en kulle och där fastnat på en betongsugga. Bilder från platsen visar också att även vägskyltar ha körts ner.

– Det var en bil som fastnat på en betonggris vid krocken. Vi håller på och stabiliserar bilen där nu, men den står kvar uppe på grisen, säger Fredrik Hjertén på räddningstjänsten vid klockan 16.20.

ANNONS

Misstänkt drogpåverkad

Bilen kunde sedan flyttas ned från betongfundamentet och räddningstjänsten kunde lämna platsen vid 16.45-tiden. Det blev aldrig någon trafikpåverkan under räddningsarbetet.

Polisen meddelade initialt att bakgrunden till krocken skulle vara ett sjukdomsfall. Men vid 17.30-tiden gick man ut med att föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Han fick följa med polisen för provtagning.

”Det smäller till”

Vilka hastigheter som bilen färdats har polisen inga uppgifter om. Enligt en person på plats ska den aktuella bilen ha ”skenat” och då kört ner vägskyltar och upp på en kulle.

– Vi kom körande mot korsningen då det smäller till, då ser jag att en bil kör över refugen och över en skylt. Sen fortsätter den över filerna och över nästa skylt, säger personen, som vill vara anonym.

Fordonet ska sedan ha åkt upp för en liten slänt mot en parkering med bilar och betongsuggor där det tog stopp, enligt vittnet.

– Det såg väldigt märkligt ut. Den gasade på rätt rejält och körde rakt fram, först i backen får den stopp.

Ingen person behövde åka med ambulansen till sjukhus.

LÄS MER:Kvinna påkörd vid övergångsställe på Göteborgsvägen

LÄS MER:Ägg återkallas – salmonella upptäcktes vid rutinkontroll

ANNONS