Arkivfoto
Arkivfoto Bild: lindk

Två män stampade och sparkade på en man – döms

Två män från Lindome döms för att ha misshandlat en man med sparkar och slag i Rävekärr. Ingen av de inblandade vill dock kännas vid händelsen.

ANNONS
|

18 oktober förra året larmades polisen till Rävekärr där två personer blivit vittnen till en grov misshandel av en man. Mannen hade dragits ut ur en bil och sedan blivit sparkad och stampad på av flera män. Minst två av dem försvann sedan från platsen i en taxi.

Läs mer: Drog ut man ur bil och började sparka – två åtalas

Vittnena hade tagit registreringsnumret till taxin och polisen kunde stoppa den vid Mölndals bro. I den satt tre män som var andfådda och svettiga. Två av dem stämde in på det signalement som ringts in till polisen.

Männen, som är i 20-30-årsåldern, hävdade att de varit inne i stan och dansat. På de båda männens skor hittades blod från den misshandlade mannen.

ANNONS

Minns ingenting

Båda männen har nekat till brott. Den yngre av dem, en man i 20-årsåldern, säger att han var i området på grund av en efterfest. Men han uppger att han på grund av berusning inte minns något.

Enligt taxichauffören, som för övrigt inte heller ska ha sett någon misshandel, körde han männen till Rävekärr och där gick de direkt fram till bilen som mannen som sedan misshandlades befann sig i.

Polisen har dock genom vittnesmål och att de med hjälp av mobilmaster kollat var männen befunnit sig, kunna slå fast att de varit på platsen och att de slagit mannen. Tingsrätten dömer båda männen, som åtalades för grov misshandel, för misshandel av normalgraden då den anser att misshandeln varit hänsynslös men att skadorna varit lindriga.

Frias från inblandning i en andra misshandel

Den yngre av männen stod även åtalad misstänkt för en misshandel av en kvinna i juli 2020. Där stod han åtalad tillsammans med sin pappa, även han från Lindome. Då blev kvinnan, som haft ett förhållande med pappan, slagen i ansiktet flera gånger bakifrån när hon satt på passagerarplatsen fram i en bil. Hon ska inte ha sett vem som slog henne men när hon ringde polisen uppgav att hon blivit misshandlad av sin ex-pojkvän. Tingsrätten tror på kvinnans uppgifter och dömer pappan till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. 

Sonen frias dock från misstankarna då det inte gått att bevisa att han varit inblandad. För misshandeln i Rävekärr döms han till skyddstillsyn med samhällstjänst i 100 timmar.

Den andre mannen som deltog i misshandeln i Rävekärr döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar.

Karina Hansson

karina.hansson@molndalsposten.se

ANNONS