Unga kvinnor stal smink och proteinbars på Ica Maxi – betalade för chips och drickor

Två unga kvinnor stegade in på Ica Maxi och fyllde en papperspåse med smink, lösögonfransar och proteinbars – och gick förbi kassan utan att betala för varorna. Nu åtalas de.

ANNONS

På eftermiddagen 10 januari gick två unga kvinnor in på Ica Maxi i köpcentrumet 421. Den ena kommer från Mölndal, den andra från Göteborg och med sig in på stormarknaden hade de en papperspåse.

LÄS MER:Scannade inte alla varor på Ica – kvinna från Mölndal döms

Väl inne i butiken plockade de ner diverse smink, lösögonfransar och proteinbars i påsen till ett värde av 1 108 kronor. När tjejerna kom till kassan betalade de enbart för en påse chips, en dricka och en flaska mineralvatten och gick sedan ut från butiken.

Erkände brott

Men de kom inte särskilt långt. Väktare hade lagt märke till tjejernas beteende från butiken i en övervakningskamera och när de passerade den sista betalningsmöjligheten greps de. Och erkände omgående.

ANNONS

LÄS MER:Kvinnan bytte prislappar på Ikea-varorna: ”Har plockat på hyllorna och inte gjort något annat”

– Jag tog några saker och la dem i påsen och så i höger ficka i koftan. Det var saker som vi båda behövde. Sedan betalade jag för dricka och chips och så gick vi ut från affären och då kom det en vakt och tog oss, säger den unga kvinnan från Mölndal i förhör.

”Tog saker vi behövde”

– Jag erkänner att jag tog sakerna och la i en påse. Den påsen som står där med H&M på. Jag och hon tog saker som vi behöver och så la vi det i påsen. Så gick vi ut från affären och hon betalade för drickor och för chips och sedan så gick vi ut från kassan och då kom det en vakt och tog oss, säger hennes kompis i förhör.

LÄS MER:Kräfttjuven från Lindome får sin dom: ”Hade fått för mig att jag betalat dem i fiskkassan”

Om en vuxen person begått liknade brott hade ett straff på 110 dagsböter utdelats men på grund av kvinnornas ålder döms de till 80 dagsböter på 50 kronor vardera för stöld.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS