Weeping Willows på Gunnebo lockade storpublik

Under onsdagen flockades publik från hela Västsverige vid Gunnebo när Weeping Willows kom till slottet. Bland publiken var Linda Granberg och Vendela Häll.
– Det är hennes första konsert, säger Linda Granberg.

ANNONS
|

Med en timma kvar till konsertens start var det svårt att få parkering utanför Gunnebo slott. På konsertområdet hade det samlats flera hundra personer. 200 fler än när Smith and Thell spelade i fredags och därmed var publikrekordet ett faktum. Allra längst fram hade Berit Johansson och hennes man, Kjell Bergqvist lyckats få plats.

– Vi har sett dem flera gånger. Första gången var på Trädgårn i Göteborg, säger Berit Johansson.

Flera timmar tidiga

Både Berit Johansson och Kjell Blomqvist var flera timmar tidiga. För att få en så bra plats som möjligt var de på plats redan vid fyra-tiden och kunde under eftermiddagen avnjuta medhavd mat.

ANNONS

– Vi satt och drack vin och åt sallad i häckarna där borta, säger Berit Johansson och skrattar.

Framför staket som avgränsar publiken från scenen har Berit Johansson satt upp en stol. På grund av en skada i menisken kan hon inte stå upp i flera timmar.

– Är det något jag ska klaga på så är det att det inte finns sittplatser. Men annars har allt fungerat hur bra som helst, säger hon.

Första spelningen

Strax bakom paret hade syskonen Linda Granberg och Vendela Häll lyckats få plats.

– Det är hennes första konsert, säger Linda Granberg, så stolt som bara en storasyster kan vara.

– Det känns spännande, säger Vendela Häll.

Trots att det var den första spelningen så var det inget tvivel på vart syskonen skulle ta plats.

– Det var Vendela som ville ställa sig längst fram så hon har redan vanan inne, sägre Linda Granberg.

Förband

Prick klockan sju gick Kristofer Greczula upp på scenen. Han var gästartist och värmde upp publiken i en halvtimma.

– Jag tror att det är första gången jag spelar i Mölndal för nu får man vill inte säga Göteborg eller?, sa han efter sin första låt.

Publiken svarade med ett unisont nej och en halvtimma senare var det dags för Weeping Willows att gå upp på scenen.

Nya låtar

I slutet av maj släppte Weeping Willows en EP med fyra nya låtar och det dröjde inte länge innan en av dem spelades. När låten var slut tog Magnus Carlson till orda.

– Det där var en ny låt. Jag vill att ni ska komma ihåg att alla gamla låtar en gång också varit nya, sade han och publiken applåderade.

Under kvällen växlade Weeping Willows tempot. Som väntat gick de upp och ner i takt mellan de olika låtarna. Publiken lyssnade och när solens strålar inte längre lös in från Stensjögläntan så blev det allt kyligare. Applåderande händer flyttades från luften till armhålorna för att bevara värmen mellan låtarna.

– Fryser ni? Det är ju ändå juli, sade Magnus Carlson till publikens glädje.

Se när Weeping Willows framförde Let go.

20 år gammalt återseende

Under kvällen gjorde sig vinden påmind. Vid flera tillfällen blåste det in i mikrofonen men de flesta i publiken och Weeping Willows stod stadigt under hela konserten.

– Tack snälla ni för att ni kommit till denna blåsiga fina platsen. Jag är innerligt skitglad att se att ni är här. Den här låten har vi inte spelat på 20 år, sade Magnus Carlson innan de drog igång I’m falling in love.

Efter låten gick de av och publiken applåderade högt.

– Vi hade faktiskt planerat att spela några låtar till. Det är lite svårt att gömma sig här också, sade Magnus Carlson när bandet gick upp scen igen.

Avslutade med klassikern

Tre låtar avslutade de med efter det. En ny från deras EP och superklassikerna Touch me och Broken promise land. Publiken jublade och bandet bugade. Det blev slutet på konserten och slutet på Gunnebos sommarkonserter 2022.

LÄS MER:Mikael Wiehe spelade i Mölndal – första gången på Gunnebo slott

LÄS MER:Gunnebo slott förbereder sig för tusentals midsommarfirare – lär bli ont om parkeringar

LÄS MER:Gunnebo satsar på konserter – med Weeping Willows, Mikael Wiehe och Smith & Tell

ANNONS