Efterlängtad seger för Mölndals IBF – steg åt rätt håll mot Varla

Mölndals IBF har haft en tuff period med sex raka förluster i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

|
Mölndals IBF vann mot Varla IBK

Men hemma mot Varla bröts den tunga sviten. Det blev 5–0 (1–0, 1–0, 3–0) i matchen i Aktiviteten.

– Äntligen! Killarna har krigat och gett allt i tidigare matcher utan att få utdelning. Så otroligt skönt och grym energi in i laget efter en 100% lagseger. Zimmerblad i målet är som alltid overkligt bra och fick hålla nollan, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Martin Dahlgren.

Mölndals IBF tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Olle Halling på pass av David Siitonen. Efter 5.57 i andra perioden slog David Siitonen till på straff, och gjorde 2–0. Mölndals IBF fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5–0. Målen i sista perioden gjordes av Albin Wikström-Linders, som gjorde två mål, och Markus Janson.

För tabellens utseende betyder det här att Mölndals IBF ligger på tionde plats medan Varla har elfteplatsen.

I nästa omgång har Mölndals IBF Skoghall borta i Hammarö Arena, söndag 11 februari 14.00.