Förlust för Lindome i seriefinalen mot Floda i division 2 Västsvenska dam

Lindome föll i den tuffa drabbningen mot Floda på hemmaplan på söndagen. Matchen mellan de båda topplagen i division 2 Västsvenska dam i innebandy slutade 5–6 (1–1, 2–2, 2–3).

|

Emma Lundblad slog till 17.44 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 6–5-mål.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 1–1 och resultatet var 1–1 efter en perioders spel.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2–2 och resultatet var 3–3 efter två perioders spel.

1.02 in i tredje perioden nätade Flodas Malin Ekenberg och gav laget ledningen för Floda.

1.26 in i perioden slog Nora Woodrow till framspelad av Fiddelie Berntson och kvitterade för Lindome.

Efter 6.21 nätade Sofia Ekdal på nytt på pass av Sara Wannberg och gav Lindome ledningen.

Efter 14.54 slog Elin Lundblad till ännu en gång framspelad av Alinde Fredriksson och kvitterade för Floda.

Efter 17.44 gjorde Emma Lundblad mål återigen på pass av Elin Lundblad och avgjorde matchen. Därmed hade Floda vänt matchen.

Noterbart är att Elin Lundblad gjorde två mål för Floda och spelade fram till två mål och Emma Lundblad stod för tre poäng, varav två mål. Dessutom att Lindomes Sofia Ekdal gjorde två mål och totalt fyra poäng.

Det här var Lindomes andra uddamålsförlust den här säsongen.

Resultaten i sista omgången betyder att Lindome slutar på andra plats i tabellen, och Floda på första plats.