Hauska och Grauss bakom Mölndals IBF:s avgörande mot Zenith

Mölndals IBF vann hemma mot Zenith i division 1 Västsvenska dam i innebandy med 7–5.

|
Mölndals IBF dam vann mot IK Zenith innebandy

Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Linnea Hauska gjorde 6–5 och Emma Grauss en minut senare gjorde 7–5 i sista perioden.

Mölndals IBF startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.03 slog Sofia Nilsson till på pass av Malou Traste/prytz.

Zenith kvitterade till 1–1 efter 12.09, när Irma Antan fick träff framspelad av Maja Hansson.

Mölndals IBF tog ledningen på nytt efter 20.49, när Kristin Nilsson slog till.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2–2 och resultatet var 3–3 efter två perioders spel.

I tredje perioden var det Mölndals IBF som var starkast. Laget vann perioden med 4–2 och matchen med 7–5.

Zeniths Alice Persson hade tre assists. Sofia Nilsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Mölndals IBF.

Mölndals IBF har två segrar och tre förluster och 25–36 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Zenith har tre vinster och två förluster och 24–22 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Mölndals IBF på åttonde plats i tabellen, och Zenith är på femte plats.

Söndag 25 februari 15.00 spelar Mölndals IBF borta mot Almås.