Isabella Landtreter och Elin Olausson målskyttar när Lindome förlorade

Lindome förlorade mötet med Västerås IBS hemma med 3–7 (0–3, 1–2, 2–2) i Allsvenskan södra dam i innebandy på lördagen.

|

Gästerna Västerås IBS startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 03.59 slog Sophia Mangs till framspelad av Matilda Henriksson.

Västerås IBS ökade också ledningen till 0–2 efter 7.22, genom Lisa Söderlund på pass av Izabell Roos.

Västerås IBS ökade ledningen till 0–3 efter 10.00, genom Havanna Rung på pass av Gry Norstedt.

Västerås IBS tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 0–4 innan Lindome reducerade.

Därefter kontrollerade dock Västerås IBS spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1–5. Efter 0.20 i tredje perioden ökade Västerås IBS på till 1–6, åter igen genom Sophia Mangs.

Lindome reducerade dock till både 2–6 och 3–6 genom Elin Olausson och Isabella Landtreter, det sista med 04.31 kvar att spela.

Västerås IBS kunde dock avgöra till 3–7 med 02.18 kvar av matchen genom Lisa Söderlund.

Västerås IBS:s Lisa Söderlund stod för fem poäng, varav fyra mål och Sophia Mangs gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

När lagen senast möttes, 2018, blev det seger för Lindome med 4–2.

Nästa motstånd för Lindome är Telge SIBK. Lagen möts söndag 2 oktober 14.00 i Almåshallen.