Kållered vann seriefinalen mot Sörhaga/Alingsås med 6–4

Kållered tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Sörhaga/Alingsås i HockeyTrean Alltrean södra A på onsdagen med 6–4 (1–1, 1–3, 4–0). En viktig seger i toppen av tabellen.

|

Med en omgång kvar är Kållered på andra plats i tabellen, medan Sörhaga/Alingsås är klara seriesegrare. Fyra poäng skiljer lagen åt.

Kållereds tränare Tobias Burford kommenterade matchen:

– Är så otroligt stolt över laget. Vi ligger under med 4-2 inför sista och vänder det visar på lagmoral och en fantastiskt lagkänsla.

Det var två formstarka lag som möttes. Kållered tog fjärde segern i rad. Sörhaga/Alingsås hade före matchen nio segrar i rad.

Första perioden var jämn. Kållered inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Nestor Stenson efter 3.57, men Sörhaga/Alingsås kvitterade genom Anton Hammarstrand efter 07.44. Sörhaga/Alingsås stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1–1 till 1–4 på bara 4.14.

Kållered reducerade dock till 2–4 genom Kevin Börjesson efter 19.26. Kållered vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 2–4 till 6–4.

Noterbart är att Kållereds Robert Sörensen hade tre assists.

Motståndare i sista omgången för Kållered är Göteborgs IK. Lagen möts söndag 13 mars 16.00 i Isdala Ishall.