Lindome besegrade FBC Lerum och toppar nu tabellen

Segern mot FBC Lerum på bortaplan innebär att Lindome nu är serieledare i division 2 Västsvenska dam i innebandy, två poäng före Floda. Floda har dock två matcher mindre spelade. Lindome vann med 6–2 (1–1, 2–0, 3–1). FBC Lerum ligger på sjätte plats i tabellen.

Segern var Lindomes fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Lindome inledde bäst och tog ledningen genom Sofia Ekdal efter 5.55, men FBC Lerum kvitterade genom Nora Hesselroth efter 17.21.

Efter 32 sekunder i andra perioden slog Sofia Ekdal till på nytt, på pass av Emmy Vikström och gav Lindome ledningen.

Johanna Lagerquist gjorde dessutom 1–3 efter 16.58 framspelad av Emmy Vikström.

8.40 in i tredje perioden slog Jennifer Lagerquist till på pass av Sofia Ekdal och ökade ledningen.

8.54 in i perioden nätade FBC Lerums Klara Sandin framspelad av Amanda Lindström och reducerade. Men mer än så orkade FBC Lerum inte med.

Efter 14.00 slog Jennifer Lagerquist till ännu en gång på pass av Linnea Adielsson och ökade ledningen för Lindome.

Lindome punkterade matchen med ett 2–6-mål med 1.52 kvar att spela återigen genom Johanna Lagerquist framspelad av Linnea Adielsson. Det fastställde slutresultatet till 2–6.

I nästa omgång har Lindome Pixbo Wallenstam borta i Wallenstam Arena, söndag 26 mars 13.30.