Lindome har haft en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam i innebandy, och är nu klart för kval till Superligan.

|
Växjö IBK dam förlorade mot Lindome IBK dam

Det efter seger, 6–4 (2–2, 3–2, 1–0), på bortaplan mot Växjö IBK på lördagen.

Segern var Lindomes femte på de senaste sex matcherna.

Lindome började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.45 slog Sofia Ekdal till framspelad av Isabella Landtreter.

Växjö IBK kvitterade till 1–1 efter 7.38, genom Tereza Kosarek på pass av Ida Åkesson.

Lindome tog ledningen på nytt efter 11.19, när Emilia Jansson hittade rätt framspelad av Moa Wahlström.

Växjö IBK kvitterade till 2–2 efter 16.56.

I andra perioden var det Lindome som var starkast. Laget vann perioden med 2–3 och ställningen efter två perioder var 4–5.

2.56 in i tredje perioden slog Amanda Lööv Miljevic till framspelad av Kajsa Högemark och ökade ledningen för Lindome. 4–6-målet blev matchens sista.

Amanda Lööv Miljevic gjorde ett mål för Lindome och spelade fram till två mål.

Det här betyder att Växjö IBK slutar på tredje plats, och Lindome på andra plats.