Lindome segrare hemma mot Frölunda

Lindome vann mötet med Frölunda hemma med 7–5 (2–2, 2–1, 3–2) på fredagen i division 2 Västsvenska herr i innebandy.

|
Lindome IBK vann mot Frölunda IBK

– Efter att ha gjort 2 väldigt bra matcher i toppmötena mot Herrestad och Landvetter så gällde det verkligen att ladda om. Vi var taggade och det kändes bra. Men det blev en jobbig match. Vi hamnade i underläge och det kändes som vi inte hade studsarna med oss. Men vi kämpade oss in i matchen och har väldigt stark lagmoral så vi gick segrande ur matchen till slut, kommenterade Lindomes assisterande tränare Anders Grundin.

I och med detta har Lindome hela tolv raka segrar i division 2 Västsvenska herr.

Frölunda tog ledningen efter 10.39, genom Axel Cederquist.

Frölunda ökade också ledningen till 0–2 efter 15.20, när Fred Halldén fick träff på pass av Karl Bolin.

Efter 16.35 i första perioden nätade Rasmus Lundström, framspelad av Alexander Öjersson och reducerade åt Lindome.

Lindome kvitterade till 2–2 efter 18.41, när Jacob Hafrén slog till på pass av Rasmus Lundström.

Lindome startade också andra perioden vassast. Laget gick från 2–2 till 4–2 genom mål av Christoffer Björkman och Oscar Larsson innan Frölunda svarade och gjorde 4–3 genom Axel Cederquist. Lindome hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.17 genom Oscar Larsson, och gick upp till 6–3 innan Frölunda kom tillbaka och reducerade till 6–5.

Innan matchen var över hade Lindome gjort 7–5.

Rasmus Lundström gjorde två mål för Lindome och spelade dessutom fram till två mål och Alexander Öjersson stod för ett mål och två assists. Axel Cederquist gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Frölunda.

Med tre omgångar kvar är Lindome i serieledning, och Frölunda är på femte plats.

Nästa motstånd för Lindome är FBC Lerum U. Lagen möts fredag 1 mars 20.00 i Rydsbergshallen.