Lindome vann mot Fristad – trots underläge

Inför sista perioden var Fristad i ledningen med 3–2 i Almåshallen.

|
Lindome IBK dam vann mot Fristads GoIF innebandy dam

Men Lindome vände och vann. Till slut blev det 5–4 i matchen i Allsvenskan västra/södra dam i innebandy.

Segermålet för Lindome stod Moa Wahlström för 13.43 in i tredje perioden.

Lindome startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.00 slog Kajsa Högemark till framspelad av Amanda Lööv Miljevic.

Lindome ökade också ledningen till 2–0 efter 12.25, när Moa Wahlström hittade rätt på pass av Kajsa Högemark.

Fristad vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2–0 till 2–3 i andra perioden. 6.58 in i tredje perioden slog Isabella Landtreter till på pass av Viktoria Rosberg och kvitterade för Lindome.

Efter 7.32 nätade Anna Sköldberg framspelad av Denise Nilsson och gav Lindome ledningen.

Fristad kvitterade till 4–4 efter 12.59.

Men bara en minut nätade Moa Wahlström återigen på pass av Isabella Landtreter och avgjorde matchen.

Det här var Lindomes fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Med två omgångar kvar är Lindome på fjärde plats i tabellen, och Fristad är på åttonde plats.

I nästa omgång har Lindome Partille D1 hemma i Almåshallen, söndag 10 mars 16.00.