Mölndal slog Bäcken efter Lucas Högostas dubbel

Det blev Mölndal som gick segrande ur mötet med Bäcken i HockeyTvåan södra A herr på hemmaplan, med 3–2 (1–0, 1–0, 1–2).

|

Segern var Mölndals sjätte på de senaste sju matcherna.

Mölndal tog ledningen efter 9.29, genom Lucas Högosta framspelad av Filiph Johannesson och Rasmus Wilhelmsson. Efter 11.02 i andra perioden slog Adam Jubel till, på pass av Erik Andersson och Simon Ramsby och gjorde 2–0. Bäcken reducerade dock till 2–1 genom Oliver Gabay efter 10.07 i tredje perioden.

Mölndal gjorde 3–1, på nytt genom Lucas Högosta efter 11.46 och tog ett rejält grepp om matchen.

William Bengtsson-Söderlund reducerade dock för Bäcken som med 3–2 gav matchen liv igen med bara två minuter kvar att spela.

Mölndal har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Bäcken har tre vinster och två förluster. Det här var Mölndals andra uddamålsseger den här säsongen.

Resultaten i sista omgången innebär att Mölndal slutar på femte plats och Bäcken på fjärde plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.