Mölndals IBF fick ge sig i toppmötet med Lund Elit på hemmaplan

På lördagen mötte Mölndals IBF Lund Elit i ett riktigt toppmöte i division 1 södra Götaland herr i innebandy. Matchen slutade med seger för bortalaget Lund Elit med 5–3 (1–0, 3–1, 1–2).

|

– Vi gör en skaplig insats. Lund var riktigt bra. Vi hade svårt att få grepp om de i de två första perioderna. I tredje perioden gör vi det bra. Men tyvärr så vinner Lund rättvist. De är helt enkelt lite bättre än oss idag, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist.

Mölndals IBF hade inför matchen sju matcher i rad utan förlust.

Lund Elit tog ledningen efter 12.54, genom Dennis Davidsson framspelad av Gabriel Fogwall. Lund Elit hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 0–2 innan Mölndals IBF reducerade.

Därefter handlade dock allt om Lund Elit och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1–4. Mölndals IBF reducerade dock till både 2–4 och 3–4 genom Olle Sergård och Nils Ronnebro efter 6.45 i tredje perioden.

Lund Elit kunde dock avgöra till 3–5 med 32 sekunder kvar av matchen genom Elias Persson.

Lund Elits Elias Persson stod för tre poäng, varav ett mål. Mölndals IBF:s Nils Ronnebro gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Mölndals IBF är kvar på tredje plats, och att Lund Elit fortfarande leder serien.

Onsdag 2 mars 20.00 spelar Mölndals IBF borta mot Munka-Ljungby.