Mölndals IBF utklassat av Varla hemma med hela 2–7

Mölndals IBF åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Varla med hela 2–7 (1–3, 0–2, 1–2) i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

|

– Ja det var ingen bra dag. Känslan före var bra. En fin insats mot Pixbo, samt två mycket bra träningsveckor. Men idag startade inte maskinen. Vi körde fast redan i våra uppspel. Man kan inte bjuda ett så pass skickligt lag som Varla på fyra mål. Då blir det svårt att vinna. Vi får göra en analys av detta och visa upp oss på ett bättre sätt i derbyt mot Lindome nästa helg, tyckte Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist, efter matchen.

Varla började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.38 slog Johannes Windsand till.

Varla ökade ledningen till 0–2 efter 11.09, genom Fredrik Pedersen på pass av Simon Norlin.

Varla ökade också ledningen till 0–3 efter 13.44, genom Albin Jansson framspelad av Gustav Carlsson.

Efter 14.25 i första perioden nätade David Siitonen, framspelad av Herman Karlsson och reducerade åt Mölndals IBF.

I andra perioden var Varla starkast och gick från 1–3 till 1–5 genom två mål av Viktor Olofsson i slutet av perioden. 4.48 in i tredje perioden nätade Mölndals IBF:s Andreas Hörberg på pass av David Siitonen och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Mölndals IBF.

15.02 in i perioden slog Joakim Strand till framspelad av Simon Norlin och ökade ledningen.

Efter 15.54 slog Isac Gavik till på pass av Viktor Olofsson och ökade ledningen för Varla. Det fastställde slutresultatet till 2–7.

Noterbart är att Viktor Olofsson gjorde två mål för Varla och ett assist.

Mölndals IBF har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Varla har fem vinster.

Varlas nya tabellposition är femte plats, medan Mölndals IBF är på sjunde plats.

Lördag 28 januari 14.00 spelar Mölndals IBF borta mot Lindome.