Mölndals IBF vände underläge och vann

Mölndals IBF låg under med två mål efter första perioden i hemmamatchen i division 1 Västsvenska dam i innebandy mot Zenith. Men laget vände underläget, och vann, med 5–4 (0–2, 1–0, 4–2) i söndagens match i Aktiviteten.

|

Vendela Svarén stod för Mölndals IBF:s avgörande mål med bara tolv sekunder kvar av matchen.

Segern var Mölndals IBF:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Zenith tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Josefin Wallin på pass av Maja Hansson.

Zenith ökade ledningen till 0–2 efter 16.52, genom Linn Backman framspelad av Frida Josefin Gren.

Efter 15.27 i andra perioden slog Moa Cedhagen till, och reducerade åt Mölndals IBF. I tredje perioden var det i stället Mölndals IBF som hade övertaget. Laget vann perioden med 4–2 och matchen med 5–4.

Mölndals IBF:s Moa Cedhagen stod för ett mål och tre assists.

Mölndals IBF har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Zenith har tre vinster och två förluster. Det här var Mölndals IBF:s tredje uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Mölndals IBF är kvar på sjunde plats, och Zenith stannar på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Mölndals IBF är Landvetter. Lagen möts onsdag 1 februari 20.00 i Aktiviteten.