Seger för Kållered på bortaplan mot Hovås

Kållered vann första matchen mot Hovås borta med 5–3 (2–0, 2–1, 1–2) på söndagen i HockeyTrean Alltrean södra A.

|

– Riktigt skön seger, det är alltid härligt att börja med en vinst i en ny serie. Stolt över laginsatsen, kommenterade Kållereds tränare Tobias Burford.

Kållered tog ledningen efter 5.32, genom Kevin Börjesson på pass av Robert Sörensen och Erik Svensson.

Kållered ökade också ledningen till 0–2 efter 13.22, genom Erik Svensson assisterad av Hugo Nöller.

Kållered tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 0–3 innan Hovås reducerade.

Därefter kontrollerade dock Kållered spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1–4. Hovås reducerade dock till både 2–4 och 3–4 genom Olle Rönnberg och Fredrik Petersson efter 10.33 i tredje perioden.

Kållered kunde dock avgöra till 3–5 med 03.35 kvar av matchen genom Robert Sörensen.

Kållereds Robert Sörensen stod för fyra poäng, varav två mål och Erik Svensson gjorde ett mål och totalt fyra poäng.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Kållered med 8–4.

Onsdag 12 januari 19.40 spelar Kållered hemma mot Partille HK.