Segerraden förlängd för Mölndals IBF – besegrade Zenith

7–10 (1–3, 6–2, 0–5) blev resultatet när Zenith och Mölndals IBF möttes i Björlanda Idrottshall på fredagen. I och med detta har Mölndals IBF hela sju raka segrar i division 1 södra Götaland herr i innebandy.

|

– Det var en härlig seger. Tredje matchen på sex dagar hade satts sig lite i benen. Kan vara därför vi var lite ojämna idag. Vi gör en bra första och ren dålig andra. Men när vi gasar på i tredje perioden så var det inget snack. Nisse Ronnebro gick i täten med fyra mål idag, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist.

Mölndals IBF tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.18 genom Andreas Hörberg innan Zenith kvitterade.

Innan perioden var över hade Mölndals IBF tagit ledningen med 1–3. Zenith förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 6–2 och ställningen efter två perioder var 7–5.

Mölndals IBF hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 0–5 och matchen med 10–7.

Noterbart är att Nils Ronnebro gjorde fyra mål för Mölndals IBF och Jesper Bååth hade tre assists. Dessutom att Zeniths Andreas Jillgart gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Zenith är kvar på åttonde plats, och Mölndals IBF stannar på tredje plats, i tabellen.

Mölndals IBF tar sig an Lund Elit i nästa match hemma lördag 26 februari 13.00.